Sparta nechce a neumí bránit remízu, Lavička má víc připravených taktik

Po dvou letech si mohou fotbalisté Sparty zajistit účast v jarní části Evropské ligy. Na závěr základní skupiny mají zdánlivě výhodnější pozici než jejich konkurent Young Boys Bern. V přímém postupovém souboji potřebují Pražané uhrát v Bernu pouze jeden bod.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítězslav Lavička

Vítězslav Lavička | Foto: Filip Jandourek

„Tak někde v podvědomí asi máme, že nám stačí remíza. Hraje nám do karet, že Bern musí hrát víc a můžeme tomu přizpůsobit taktiku. Ale myslím si, že na remízu hrát neumíme ani nechceme,“ říká stoper Mario Holek, který se bude snažit se sparťanskými hráči večer zastavovat nájezdy bernských fotbalistů.

Young Boys mají na domácím Stade de Suisse v této sezoně Evropské ligy výbornou bilanci. Na hřišti s umělým povrchem vyhráli Young Boys včetně předkol všechny čtyři zápasy, mezi nimi i proti Neapoli, a navíc inkasovali pouze jediný gól.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tábor Sparty navštívil před zápasem EL v Bernu reportér ČRo Mirko Vasić

„Náš herní styl měnit nechceme, nicméně vývoj zápasu s sebou může nést taktické varianty, ať už tu, že budeme držet výsledek, který by nám zaručil postup, nebo budeme štrumovat tak, abychom gólem překlopili zápas na svou stranu. Obě varianty mohou nastat a mám je v taktickém ranku připraveny,“ chystá se trenér Sparty Vítězslav Lavička.

Kouč pražského týmu musí mít připravenou i variantu bez klíčového útočníka Davida Lafaty - jeho start je kvůli bolestem zad stále nejistý. A to má pražský tým před sebou jeden z nejdůležitějších zápasů podzimní části sezóny.

V posledních dvou ročnících taková utkání Sparta dvakrát nezvládla - loni vypadla v předkole Evropské ligy s Häckenem a letos v létě neuspěla v kvalifikaci Ligy mistrů proti Malmö.

„Na druhou stranu jsme hráli velmi důležitý dvojzápas v předkole EL, kde se rozhodovalo, jestli budeme účinkovat v evropských pohárech. Myslím, že tam hráči ukázali kvalitu i jasný, silný charakter, žejsou schopni to hrát," těší Lavičku, který věří, že jeho tým ukáže svoji kvalitu i večer.

Utkání Bern - Sparta začne pět minut po deváté hodině a na této stanici uslyšíte přímý přenos druhého poločasu, celé utkání pak na internetovém streamu Český rozhlas Sport a na webu zpravy.rozhlas.cz.

Mirko Vasić, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme