Sparta odletěla do Lotyšska k duelu 2. předkola LM

Už zítra vstoupí první český fotbalový klub do evropských pohárů. Pražská Sparta se v úvodním zápase 2. předkola Ligy mistrů představí na hřišti lotyšské Liepaji.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Řepka a Marek Matějovský zkoumají trofej za Superpohár

Tomáš Řepka a Marek Matějovský zkoumají trofej za Superpohár | Zdroj: ČTK

Sparťané už do třetího největšího lotyšského města přicestovali. Na palubě leteckého speciálu bylo 22 fotbalistů. Chyběli ale mezi nimi dva obránci. Ondřeje Kušníra ze hry vyřadilo zranění kotníku a Manuel Pamič zase pyká za karetní tresty z minulého sezony.

,,Tam jsou Kladrubský, Hoheneder, Krob a Adiaba. S tím se budeme muset vyrovnat,“ má trenér Josef Chovanec jasno, kdo by měl místo nich vyztužit defenzivu Letenských.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sparta odletěla do Lotyšska k duelu 2. předkola LM

Chovanec podle svých předchozích vyjádření původně nepočítal v Lotyšsku ani se službami Juraje Kucky. Podle jediného účastníka světového šampionátu z české nejvyšší soutěže jsou ale jeho zdravotní problémy minulostí a měl by být připraven nastoupit.

,,Už je všechno v pořádku, myslím, že jsem stoprocentně připravený,“ potvrdil Kucka.

Metalurg Liepaja je pro Spartu nečitelným soupeřem. Úřadující mistr lotyšské ligy spoléhá v ofenzivě především na svého sedmnátiletého odchovance Denise Rakelse, který v právě probíhajícím ročníku lotyšské Virsligy nastřílel v 10 zápasech už 7 gólů.

Gól dát a zároveň nedostat

Kromě lotyšských hráčů působí v Liepaji tři cizinci, litevský kapitán Tamoauskas, jeho krajan Kavaliauskas a Černohorec Spasojevič. Role favorita se Sparta nezříká, k utkání ale přistupuje obezřetně.

,,Lotyšské hráče známe, ale jsou nevyzpytatelní. Všechno to jsou urostlí hráči, to znamená nebezpečné standartní situace. Bude se rozhodovat u nás, ale samozřejmě chceme v prním zápase udělat dobrý krok, to znamená pokusit se nedostat branku, ale naopak ji dát,“ říká Jozef Chovanec.

Jeho tým si ještě večer vyzkouší trávník na Daugava Stadionu, který má kapacitu pouze něco málo přes 5000 míst. 

Martin Charvát, Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme