Sparta otočila zápas na Dukle penaltou v nastavení, vyhrála 2:1

Během následujícího víkendu se titul ve fotbalové lize předávat nebude. Sparta sice na Dukle dlouho prohrávala, ale v posledních minutách zápasu na Julisce otočila zápas a vyhrála 2:1. Penaltu v nastavení proměnil Bořek Dočkal proti Vrzalovi, který musel do branky z obrany.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparta otočila na Dukle zápas v posledních minutách

Sparta otočila na Dukle zápas v posledních minutách | Zdroj: ČTK

Po dohrávce zápasu 19. kola má Sparta na vedoucí tým tabulky osmibodovou ztrátu. Její šance na titul jsou stále pouze teoretické. Je ale jasné, že po nedělním zápase s Plzní jasno o titulu nebude.

V utkání, které na konci února odložila sněhová nadílka v Dejvicích, chtěla Dukla využít lepší aktuální formu oproti poslepované letenské sestavě. První gól pražského derby vstřelil Daniel Tetour, když se vrhl proti centru Mareše, tím se odpoutal od dobíhajícího Marečka a hlavou otevřel skóre.

Útočník Dukly se po přestávce změnil v nahrávače, když vybojoval míč na Kováčovi s Brabcem a před odkrytou brankou našel úplně volného Manziu. Jenže konžský útočník v jasné pozici přestřelil branku.

Až v posledních minutách se vicemistr dostal do tlaku. Lafata ale hlavičkoval nad branku, Krejčího střela skončila na břevně a po Julišově zakončení byl Spartě odpískán ofsajd.

Až chvíli před uplynutím 90. minuty se hosté dočkali. Na hrot vysunutý Jakub Brabec přiťukl míč proti noze Julišovi, který tvrdou ranou vyrovnal.

Rada Lafatu udeřil, viděl jsem to, říká o závěru utkání na Dukle sparťan Brabec

Číst článek

Rozhodnutí přišlo v nastavení. Domácí brankář Filip Rada reagoval na kopance do rukou od Lafaty a strčil sedícího sparťanského útočníka. Ten spadl a rozhodčí Kocourek dal brankáři červenou kartu a nařídil pokutový kop.

Do branky musel obránce Vrzal, protože Dukla měla dostřídáno. Sice vystihl směr Dočkalovy střely, ale záložník Sparty ji umístil přesně k tyči a otočil zápas.

19. kolo první fotbalové ligy:
Dukla Praha - Sparta Praha 1:2 (1:0)
Branky: 34. Daniel Tetour - 88. Juliš, 90.+6 Dočkal z pen. Rozhodčí: Kocourek - Peřina, Pochylý. ŽK: Vrzal - Lafata, Dočkal. ČK: 90.+2 Rada (Dukla). Diváci: 5762.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme