Sparta oznámila další comeback. Návrat Václava Kadlece ji stál rekordní peníze

Po Tomáši Rosickém a Michalu Kadlecovi se na Letnou vrací další bývalý sparťan. Fotbalový útočník Václav Kadlec podepsal Pražanům na čtyři roky. Sparta ho z Midtjyllandu podle dánských médií vykoupila za rekordních 73 milionů korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Václav Kadlec (vpravo) se ve středu vrátil do reprezentace, ve čtvrtek stvrdil svůj comeback do Sparty

Václav Kadlec (vpravo) se ve středu vrátil do reprezentace, ve čtvrtek stvrdil svůj comeback do Sparty | Zdroj: ČTK

Navrátilec Václav Kadlec se upsal Pražanům na čtyři roky a stal se údajně nejdražší posilou v historii české ligy.

Sparťané podle informací dánských médií museli sáhnout hluboko do kapsy – Midtjyllandu za něj zaplatili 2,7 milionu eur, tedy v přepočtu 73 milionů korun.

Takové sumě prý Dánové nemohli říct ne. „Byli jsme s ním spokojení, ale nabídku jsme nemohli odmítnout. Je to velký talent, jenže se mu stýskalo po domově, chtěl být blíž své rodině. Proto jsme Spartě kývli,“ sdělil oficiálnímu webu dánského celku jeho sportovní ředitel Claus Steinlein.

Letenští už v úterý potvrdili comeback dalšího svého bývalého fotbalisty Tomáše Rosického. Právě i možnost zahrát si se zkušeným středopolařem, který prošel německou Borussií Dortmund či londýnským Arsenalem, Kadlece zlákala domů.

„Bylo to velké lákadlo. Vždyť kdo by si s Rosou v jednom týmu nechtěl zahrát. Hráčů, jako je on, po trávnících moc neběhá,“ řekl pro sparta.cz Kadlec.

Odchovanec Bohemians 1905 na Letné působil od svých šestnácti v letech 2008 až 2013 a posléze ještě na jaře 2015, kdy v týmu Pražanů hostoval během svého dvouletého angažmá v německém Eintrachtu Frankfurt. Kadlec za Spartu dosud odehrál 124 ligových utkání, v nichž nastřílel 41 gólů.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme