Sparta poletí do Španělska, ve čtvrtfinále EL se utká s Villarrealem

Los ve švýcarském Nyonu určil Spartě těžkého soupeře pro čtvrtfinále Evropské Ligy, utká se španělským Villarrealem. Ve čtvrtfinále Ligy mistrů se utkají první dva týmy španělské ligy, Barcelona a Atlético Madrid. O premiérovou účast v semifinále se utkají Manchester City a PSG.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

O další postup se budou sparťané snažit proti

O další postup se budou sparťané snažit proti | Zdroj: Reuters

První zápas se bude hrát v průmyslovém městě na východě Španělska 7. dubna. Odveta s Villarrealem je na programu o týden později na Letné. Oba zápasy začnou pět minut po deváté hodině.

„Villarreal je určitě favorit. Dlouhodobě hraje na špičce v evropských soutěžích. V těchto zápasech máme výhodu, že do nich nejdeme jako favorité. Nebyli jsme jimi ani s Laziem, ani s Krasnodarem, to dává klukům určitou volnost a uvolněnost. Ale musí se na to odpracovat na hřišti,“ zhodnotil los trenér Sparty Zdeněk Ščasný.

„Máme štěstí. Dokázali jsme se vyhnout španělským týmům a Dortmundu,“ vyjádřil se kouč Villarrealu Marcelino.

Villarreal do čtvrtfinále postoupil přes Bayer Leverkusen a v této sezoně se utkal i s českým soupeřem. Ve skupině E na podzim pomohl vyřadit Viktorii Plzeň. Doma vyhrál 1:0, na západě Čech remizoval 3:3.

V tabulce Primera Division je Villarreal čtvrtý s desetibodovou ztrátou na třetí Real Madrid, potýká se ale s horší aktuální formou. Z posledních pěti ligových zápasů vyhráli hráči ze stadionu Madrigal jediný.

V dalších zápasech zažije Dortmund velký návrat, když tam jako trenér Liverpoolu přijede Jurgen Klopp. Obhajující vítěz ze Sevilly se ve španělském souboji utká s Bilbaem, poslední dvojici tvoří Bracha a Šachtar Doněck.

V Nyonu se rozhodlo také o čtvrtfinálových zápasech Ligy mistrů. Čtyři dvojice nalosovala legenda Barcelony, Juventusu či AC Milan Gianluca Zambrotta.

V souboji velkoklubů se utkají Paris St. Germain a Manchester City. Vítěz duelu se do semifinále Ligy mistrů podívá vůbec poprvé. Ze tří španělských klubů ve čtvrtfinále si dva zahrají proti sobě. Konkrétně Barcelona a Atlético Madrid, v současnosti první dva týmy Primera Division.

Barcelona může být prvním klubem v historii, který obhájí triumf. Při posledním setkání obou týmů v Lize mistrů se ale před dvěma lety ve čtvrtfinále radovali hráči z Madridu. „Nemyslím, že by byl těžší soupeř. Brání lépe než kdokoli jiný,“ řekl na adresu soupeře člen představenstva Barcelony Javier Bordas.

Desetinásobný vítěz nejprestižnější klubové fotbalové soutěže, madridský Real, bude mít za soupeře nováčka vyřazovacích bojů z Wolfsburgu.

Poslední dvojici tvoří Bayern Mnichova Benfika Lisabon. Jasným favoritem bude německý mistr, který vyhrál čtyři ze šesti vzájemných utkání. „Není to tak lehké, jak to vypadá,“ zareagoval na twitteru obránce Bayernu Holger Badstuber.

První zápasy čtvrtfinále jsou na programu pátého a šestého dubna. Odvety o týden později.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme