Sparta porazila Inter Milán 3:1. Liberec prohrál v Evropské lize s PAOKem

Nejlepší možnou premiéru zažil David Holoubek v pozici hlavního trenéra Sparty. Tým pod vedením provizorního kouče porazil třetí celek italské Serie A Inter Milán 3:1. Liberec sice do utkání skvěle vstoupil, ale PAOK Soluň ze penalty vyrovnal a deset minut před koncem zápas otočil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oba góly Sparty v prvním poločase dal Václav Kadlec

Oba góly Sparty v prvním poločase dal Václav Kadlec | Zdroj: ČTK

„Inter toho nějak moc neměl. Je to překvapení. Vyhrát jsme chtěli, ale nečekali jsme, že to bude takovým způsobem. Věděli jsme, že hrát s nimi otevřenou hru by bylo těžké, tak jsme se zatáhli do bloku a vyplatilo se to. Jejich stopeři dělali dost chyb, tak jsme chodili do brejků a byli nebezpeční,“ řekl po zápase dvougólový střelec Václav Kadlec.

Spartě se v posledních týdnech příliš nedařilo. Třígólovou porážku v Southamptonu a hlavně prohru v derby odnesl trenér Zdeněk Ščasný ztrátou pozice hlavního trenéra. Nahradili ho dosavadní asistenti v čele s Davidem Holoubkem, který proti Interu Milán zamíchal se sestavou.

V záložní řadě se tak objevili mladíci Čermák a Sáček, které Holoubek dobrá zná z mládežnických kategorií. Proti třetímu týmu Seria A v základu nejsou David Lafata ani Lukáš Juliš. Na hrotu operuje sám Václav Kadlec. A právě nejdražší hráč v historii české ligy zařídil vicemistrovi vedení.

Poprvé využil chybu italské obrany už v sedmé minutě a o chvíli později mu v bílém hrající Inter nabídl volnou cestu ke druhému gólu. Italové si vůbec nepohlídal bránění standardní situace, Kadlec najednou běžel sám na branku a prostřelil Handanoviče. Po poločase vedli domácí 2:0.

I kontaktní gól Italů padl po chybě v obraně. Mazuch zazmatkoval a po narážečce s Éderem byl sám před Koubkem Rodrigo Palácio. Jenže šance Interu o chvíli později pohřbili Andrea Ranocchia a Mario Holek. První jmenovaný dostal červenou kartu, druhý do prázdné branky zakončil standardní situaci.

Sparta vyhrála 3:1, získala první body a ve skupině K je třetí. Po vzájemné remíze vedou čtyřbodové týmy Hapoel Beer Sheva a Southampton.

Slovan Liberec měl v posledních dnech jiné starosti než přípravu na zápas s PAOKem Soluň. Kvůli virovému onemocnění byl celý tým v karanténě a trénovat mohl poprvé až v úterý odpoledne. Někteří hráči ale na marodce zůstávají.

Úvod měl ale Slovan snový. Neuběhla ani minuta hry, když Sýkora po průniku na křídle našel v pokutovém území Nikolaje Komličenka a Liberec vedl. Stav 1:0 ale vydržel jen do 10. minuty. Pak Sýkora upadl ve vlastním pokutovém území rukou na míč tak nešikovně, že se kopala penalta. Tu k radosti dvou tisícovek Řeků v hledišti proměnil Stefanos Athanasiadis.

Po přesstávce měl Liberec velké šance znovu se dostat do vedení, jenže Folprecht na rohový kop těsně nedoskočil a Komličenko nastřelil jen tyčku. Trest přišel 10 minut před koncem. Stefanos Athanasiadis byl ve správný čas na správném místě a hlavou rozhodl o importu třech bodů do Soluně.

Do vedení ve skupině J se dostala Fiorentina po jasné výhře nad Karabachem. PAOK je druhý, Slovan o skóre třetí.

Utkání 2. kola skupiny K fotbalové Evropské ligy:
Sparta Praha - Inter Milán 3:1 (2:0)
Branky: 7. a 25. V. Kadlec, 76. Holek - 71. Palacio. Rozhodčí: Dias - Tavares, Soares (všichni Portug.). ŽK: Frýdek, Juliš, V. Kadlec, Pulkrab - Ranocchia. ČK: 75. Ranocchia. Diváci: 14.651.

Slovan Liberec - PAOK Soluň 1:2 (1:1)
Branky: 1. Komličenko - 10. z pen. a 82. Athanasiadis. Rozhodčí: Bognar - Buzás, Varga - Farkas, Solymosi (všichni Maď.). ŽK: Sýkora, Bartošák - Leovac, Varela, Caňas, Rodrigues. Diváci: 8880.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme