Sparta porazila Liberec 3:0. Boleslav ukončila vítěznou sérii Plzně

Hned čtyřmi zápasy 28. kola dnes pokračoval program fotbalové Synot ligy. V prvním sobotním duelu na sebe narazili fotbalisté Mladé Boleslavi a Plzně. Souboj týmů ze špice tabulky nakonec skončil vítězstvím Boleslavi v poměru 2:0, což znamená, že Západočeši nedokázali prodloužit svou rekordní sérii 16 výher v řadě. Naopak sérii neúspěchů přerušila Sparta, která zdolala Liberec 3:0 a míří za druhým místem v tabulce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dnešní duel mezi Boleslaví a Plzní skončil remízou

Dnešní duel mezi Boleslaví a Plzní skončil remízou | Zdroj: ČTK

První poločas zápasu mezi Mladou Boleslaví a již jistými mistry z Plzně nabídl vyrovnanou, ale nepříliš akční podívanou. O něco málo více ze hry měli domácí, kteří byli také střelecky aktivnější.

Velmi podobně následně probíhala i druhá půle. Bezbrankový stav ukončila až situace ze 67. minuty, kdy Aleš Matějů v pokutovém území fauloval Tomáše Přikryla. Obránce Plzně za svůj zákrok inkasoval červenou kartu, zatímco brankář Viktorie Petr Bolek musel čelit penaltě.

Gólman Plzně přesnou penaltovou střelu Lukáše Magery nezlikvidoval, takže se Středočeši mohli radoval z vedení 1:0. To následně nejenže udrželi, ale díky povedené teči Milana Baroše z 83. minuty i navýšili na konečných 2:0.

Zato Viktoria se musí smířit s první jarní porážkou a faktem, že se jí nepodaří překonat dva roky starý rekord Sparty v počtu získaných bodů v sezoně.

Asi na to nemáme, hodnotí olomoucký brankář Miloš Buchta boj o setrvání ve fotbalové lize

Číst článek

Pražská Sparta za sebou nemá úspěšné období, takže v dnešním souboji s Libercem, který ohrožuje její postavení v tabulce, potřebovala zvítězit.

To se jí nakonec poměrně přesvědčivě podařilo. Hlavní zásluhu na výhře 3:0 měl záložník Bořek Dočkal, jenž nahrál na všechny tři branky domácích.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Bořkem Dočkalem po zápase s Libercem mluvil reportér ČRo Jan Suchan

Sparta o své výhře rozhodla již v první půli, během níž oslavila díky Ladislavu Krejčímu a Lukáši Julišovi dva góly a získala rozhodující náskok. Ten následně v druhém poločase gólem podpořil Konaté, jenž upravil na konečných 3:0.

Sparta tak i nadále drží 4bodový náskok před třetí příčkou, kterou po dnešku okupuje Mladá Boleslav.

Tři góly dnes nepadly pouze na Letné, ale také v Ostravě, kde domácí podlehli Bohemce 1:2.

Jako první se v 6. minutě mezi střelce zapsal hostující Milan Halve, který pravačkou přesně zamířil k tyči. Krátce před přestávkou pak na 2:0 zvýšil David Bartek.

V 50. minutě branku vstřelil také Baník poté, co Robert Hrubý proměnil nařízenou penaltu. To však bylo ze strany již jistě sestupujícího celku vše, takže si všechny body z Ostravy odvezli Pražané.

Bezbrankovou remízou pak skončil zápas mezi Zlínem a Příbramí, která bojuje o zachování prvoligové příslušnosti.

Podle předpokladů měli více ze hry domácí, ale žádná z jejich šancí gólem neskončila, takže Středočeši vybojovali důležitý bod.

28. kolo první fotbalové ligy:

FK Mladá Boleslav - Viktoria Plzeň 2:0 (0:0)
Branky: 68. Magera z pen., 83. Baroš. Rozhodčí: Příhoda - Pochylý, Arnošt. ŽK: Kysela - Baránek. ČK: 67. Matějů (Plzeň). Diváci: 3751.

Fastav Zlín - 1. FK Příbram 0:0
Rozhodčí: Franěk - Kubr, Hájek. ŽK: Chaluš, Divíšek, Hnaníček. ČK: 83. Chaluš (všichni Příbram). Diváci: 3261.

Sparta Praha - Slovan Liberec 3:0 (2:0)
Branky: 32. Krejčí, 39. Juliš, 51. Konaté. Rozhodčí: Hrubeš - Vlasjuk, Hock. ŽK: Brabec, Vácha - Bartl, Machuča. Diváci: 8817.

Baník Ostrava - Bohemians Praha 1905 1:2 (0:2)
Branky: 50. Hrubý z pen. - 6. Havel, 45.+3 Bartek. Rozhodčí: Paták - Ratajová, Hrabovský. ŽK: Celba - Hubínek. Diváci: 4580.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme