Sparta porazila Teplice a posunula se na třetí místo. Karviná ztratila výhru v Brně až v závěru

Fotbalisté Sparty na závěr podzimu porazili Teplice 2:1, díky čemuž se v tabulce ePojisteni.cz ligy posunuli na třetí místo. Výhrou se s rokem 2016 rozloučili i hráči předpolední Jihlavy. Blízko tříbodovému úspěchu byla i Karviná, která si ale nakonec z Brna odvezla pouze bod za remízu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Sparty porazili Teplice 2:1 a přezimují na třetí příčce

Fotbalisté Sparty porazili Teplice 2:1 a přezimují na třetí příčce | Foto: Michal Krumphanzl | Zdroj: ČTK

Sparťané doma na Letné v závěrečném ligovém kole tohoto kalendářního roku nezaváhali, když Teplice po soustředěném výkonu přehráli Teplice a zakončí tak první část sezony na třetí příčce.

Domácí se první branky dočkali v 37. minutě poté, co Vjačeslav Karavajev zahrával rohový kop a našel hlavu Michala Kadlece. Obránce Sparty následně mířil přesně a mohl se začít radovat ze svého prvního gólu po návratu na Letou.

Druhou branku svěřenci Davida Holoubka přidali v 57. minutě, když Pulkrab využil zaváhání obrany Teplic, nahrál volnému Davidu Lafatovi, a ten posléze svým letošním desátým gólem překonal Grigara.

Ve zbytku zápasu již Sparta kontrolovala vydobytý náskok a pomáhala jí v tom i dlouho bezchybná defenzíva. I ta si však nakonec vybrala slabší chvilku, když minutu před koncem David Vaněček snížil na rozdíl jediné branky.

To však už bylo ze strany Teplic vše, takže duel skončil vítězstvím Pražanů v poměru 2:1, zásluhou čehož sparťané v tabulce přeskočili druhý Zlín.

Teprve druhou letošní výhru získali fotbalisté Jihlavy, která si doma poradila s Libercem. O jediný gól zápasu se postaral ve 12. minutě Petr Hronek, který hlavou překonal gólmana Dúbravku.

Liberec se sice snažil o vyrovnání, vypracoval si i několik šancí, jenže obrana Jihlavy se nedopouštěla zásadnějších chyb.

Výběr bývalého reprezentačního kouče Michala Bílka nakonec hubený náskok udržel až do konce. Jihlava má na svém kontě po 16 odehraných kolech 13 bodů, což znamená, že jí od nesestupového 14. místa dělí dva body.

Alespoň bod za remízu si zajistili fotbalisté Brna v domácím duelu s Karvinou. Nováčci soutěže v Brně vedli od 47. minuty, kdy skóre utkání otevřel Jan Šisler.

Tři body si ale Karviná ze stadionu Zbrojovky neodvezla, protože ve druhé minutě nastavení dokázal na konečných 1:1 srovnat brněnský stoper Lukáš Vraštil. Již podeváté v probíhající sezoně tak zápas Brna skončil remízou.

16. kolo první fotbalové ligy:
Sparta Praha - FK Teplice 2:1 (1:0)
Branky: 37. Michal Kadlec, 57. Lafata - 89. Vaněček. Rozhodčí: Jílek - Melichar, Hájek. ŽK: Čermák, Pulkrab, Holek - Vaněček, Krob. Diváci: 7522.

Vysočina Jihlava - Slovan Liberec 1:0 (1:0)
Branka: 12. Hronek. Rozhodčí: Proske - Kotík, Urban. ŽK: Urblík, Rosa - Ekpai, Komličenko. Diváků: 2033.

Zbrojovka Brno - MFK Karviná 1:1 (0:0)
Branky: 90. Vraštil - 47. Šisler. Rozhodčí: Ardeleánu - Pochylý, Šimáček. ŽK: Janečka, Zelený (oba Karviná). Diváci: 2949.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme