Sparta překvapila mladou sestavou, hráče v rudém neznal ani jejich vlastní trenér

Wiesner, Turyna, nebo Čmelík jsou jména, která si možná jednou budou fotbaloví fanoušci pamatovat, ale včera velkou část z nich překvapila. Sparta totiž do semifinále poháru místo obvyklých hvězd postavila do pole pouze hráče z dorostu či juniorky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Christián Frýdek a Tomáš Wágner, rozdíl ve výšce i zkušenostech je extrémní

Christián Frýdek a Tomáš Wágner, rozdíl ve výšce i zkušenostech je extrémní | Zdroj: ČTK

„Myslím, že nejen pro nás, ale pro většinu veřejnosti to bylo takové překvapení, jako když Leicester získal v Anglii titul,“ našel přirovnání situace před zápasem na Spartě jablonecký trenér Zdenko Frťala.

Místo reprezentantů našel v zápise o utkání jména, která mu nic neříkala. Zdeněk Ščasný totiž k semifinálové odvetě Mol Cupu nasadil před brankáře Štěcha deset hráčů z dorostu a juniorky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zdeněk Ščasný znal své hráče z papírku, Zdenko Frťala až ze zápisu o utkání

Sparťanský kouč ale na tom se znalostí vlastních svěřenců nebyl o moc lépe. „Jména jsme znali, ale učil jsem se je poznávat zblízka. Od tréninku jsem měl papír a vedle sebe trenéra Holoubka, který mi říkal, kdo je kdo,“ usmál se kouč poraženého semifinalisty.

Po neúspěšném boji o ligový titul nechce Sparta přijít i o druhé místo v tabulce, které ještě zajišťuje předkolo Ligy mistrů. V sobotu hraje s nejbližším pronásledovatelem z Liberce, a protože je velká část týmu zraněná, dala Sparta v poháru šanci mládežníkům, pochopitelně bez valných očekávání.

Mezi některými urostlými soupeři vypadali teenageři chvílemi trochu ztraceně. „Náš největší hráč měl metr osmdesát, u nich mělo pět hráčů dva metry. Standardky byly velký problém,“ posteskl si po své premiéře nejmladší z rodu Frýdků, sedmnáctiletý Christián.

Jablonec je ve finále poháru. Sestavu Sparty plnou dorostenců porazil 2:1

Číst článek

Ostudu se svými spoluhráči neudělal, Sparta prohrála 1:2 a stejně jako loni bude bez trofeje.

O tu naopak ještě bude hrát Jablonec. „Vedli jsme 2:0 z prvního zápasu, takže jsme splnili to, proč jsme přijeli. Jsme rádi, že jsme ve finále,“ oddychl si jablonecký útočník Tomáš Wágner.

Celkově zvítězil Jablonec 4:1 a postoupil do finále Mol Cupu, kde se 18. května utká s Mladou Boleslaví. V případě vítězství postoupí do Evropské ligy. Pokud se z triumfu budou radovat Středočeši, otevřou cestu do pohárové Evropy pátému týmu ligové soutěže.

Martin Charvát, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme