Sparta přišla v poslední minutě o remízu, Dočkal navíc neproměnil penaltu

Fotbalisté pražské Sparty uzavřeli podzimní část Evropské ligy porážkou 1:2 na půdě italského Interu. Domácím vystřelil tři body v poslední minutě základní hrací doby druhou trefou v utkání Éder. Sparta přesto postupuje do vyřazovací fáze z první příčky, spolu s ní jde dál izraelská Beer Ševa. Inter navzdory vítězství skončil ve skupině poslední.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Mareček se raduje z vyrovnávací branky

Lukáš Mareček se raduje z vyrovnávací branky | Zdroj: ČTK

Před necelými sedmi lety se milánský Inter radoval v Madridu z triumfu v Lize mistrů. Teď ale nedokázal postoupit ani ze základní skupiny Evropské ligy.

Už před zápasem se Spartou bylo jasné, že skončí v tabulce poslední. Naopak Pražané měli před výjezdem do Milána jako jediný z českých týmů jistý postup – a to dokonce z prvního místa.

Na San Siru si tak mohli dovolit prohrát. A Inter se po 23 odehraných minutách dostal do vedení brankou Édera, který protlačil míč za záda Tomáše Koubka až na druhý pokus.

Domácí sice měli v úvodní polovině víc ze hry, Spartě dovolili jen jednu střelu, a to ještě mimo branku. Hned první pokus svěřenců Davida Holoubka mezi tři tyče se ale ujal. Bořek Dočkal odcentroval v 54. minutě na hlavu Lukáše Marečka, který poslal balon přesně pod břevno.

O deset minut později mohli jít hosté dokonce do vedení, to když belgický sudí Bart Vertenten odpískal penaltu za faul na Davida Lafatu. Jenže Dočkal byl přesnější při gólovém pasu na Marečka, tentokrát trefil jen rukavice brankáře Juana Carriza.

Už to vypadalo, že nerozhodný stav v Miláně vydrží do konce utkání, ale pak se v poslední minutě základního hracího času podruhé prosadil Éder. Obtočil se kolem Kadlece a poslal míč do sparťanské brány.

Sparta tak sice na půdě Interu prohrála 1:2, do vyřazovací fáze ale postupuje z vedoucí příčky. Do pondělního losu, který ve švýcarském Nyonu odstartuje hodinu po poledni, půjdou Pražané jako nasazení. Spolu se Spartou jde dál izraelská Beer Ševa, které pomohla remíza 1:1 na Southamptonu.


Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme