Sparta proti Baníku vyhlíží návrat Lafaty, pomoci má i pokropený trávník

Fotbalisté Sparty mají před sebou středeční klíčový duel v kvalifikaci o Ligu mistrů s CSKA Moskva. Ale ještě před ním, konkrétně dnes odpoledne, nechtějí zaváhat v nejvyšší domácí soutěži. V utkání druhého kola hostí ostravský Baník, který už dva roky nedokázali porazit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Lafata

David Lafata | Foto: Filip Jandourek

Sparťanům by už zřejmě mohl pomoci i David Lafata, který se vrací po zranění, ale nejenom na schopnosti nejlepšího střelce minulé sezony chtějí letenští spoléhat.

Při zdolávání obrany soupeře by rádi využívali rychlejšího trávníku, v ideálním případě takového, na jakém hráli v týdnu v Moskvě, kde před zápasem vydatně sprchlo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podrobnosti o dnešním zápase s Sparty s Baníkem zná reportér ČRo Jaroslav Plašil

„Necháváme kropit hřiště, protože chceme hrát rychlý kombinační fotbal. Nejsme tým na kopání dlouhých balonů,“ prozrazuje brankář Sparty David Bičík.

Těší se i útočník Ladislav Krejčí. „Balon jezdí a je to rychlejší. Osobně mi to víc vyhovuje. Myslím, že pro útočné hráče je to menší výhoda.“

Je otázkou, jakou pomocí může být takový pečlivě zavlažovaný terén pro útočněji naladěný tým dnes odpoledne. Ale není to tak dávno, co si Marek Matějovský právě při utkání obou tradičních rivalů na stav hrací plochy stěžoval.

V roce 2013 se Sparta na Bazalech hodně nadřela na těsnou výhru a záložník Pražanů tehdy prohlásil, že jim v rychlejším pohybu s míčem překážel vysoký a nepokropený trávník.

Na rizikové utkání se kromě obou týmů chystá i několik stovek policistů, kteří budou dohlížet na dění v hlavním městě po celý den, večer se totiž hraje další exponované utkání mezi Duklou a Plzní.

Utkání Sparty a Ostravy vám nabídne internetový Český rozhlas Sport v přímém přenosu na našem webu.

 

Nejvyšší výhra FC Baník Ostrava - www.fcb.cz nad AC Sparta Praha (4:1) se zrodila na zasněžených Bazalech v březnu 1996....

Posted by SYNOT liga on 31. červenec 2015

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme