Sparta remizovala v Ďolíčku, Plzeň je zase blíž fotbalovému titulu

25. kolo fotbalové Synot ligy uzavírají zápasy aspirantů na titul. Krok k němu udělala plzeňská Viktoria, otočila zápas s Brnem a vyhrála 2:1. Sparta v posledním zápase v Ďolíčku dvakrát prohrála, ale dokázala zápas vyrovnat. Výsledek 2:2 je pro ni i tak velkou ztrátou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bohemians v zápase proti Spartě dvakrát vedli

Bohemians v zápase proti Spartě dvakrát vedli | Foto: www.bohemians.cz/PJMl

Bohemians nastupují do předem vyhecovaného zápasu se Spartou oslabeni o svého nejlepšího střelce. Patrik Schick je totiž v Ďolíčku na hostování právě ze Sparty a podle vzájemné dohody klubů nesměl nastoupit.

I se záložníkem Čížkem na hrotu ale Bohemians vstřelili první branku. Rychlý protiútok v 9. minutě vedl Jhon Mosquera a zakončil ho další Jihoameričan v domácím dresu Rafael Acosta. 10 minut před koncem poločasu ale vyrovnal po zmatcích v zelenobílé obraně David Lafata.

Po přestávce šli Bohemians znovu do vedení, když závar po rohovém kopu dorazil do odkryté branky stoper Michal Šmíd. Ani podruhé ale vedení nevydželo. Po sporné situaci na kraji hřiště vyrovnal Bořek Dočkal.

Vyrovnaný stav byl pro Spartu ztrátou, takže se snažila útočit. Ale byli to Klokani, kdo měl ve fantastické atmosféře velké šance. Smolařem zápasu je Tomáš Čížek, kterého dvakrát vychytal Bičík, potřetí trefil tyč. V závěru musel sparťanský brankář zasahovat proti šanci Proška.

Remíza 2:2 vydržela i po závěrečné sérii rohových kopů, pak začaly oslavy domácích fanoušků, jejichž tým boduje proti Spartě velmi zřídka.

Plzeň má náskok 11 bodů

Navýšení náskoku v čele tabulky tak těší Viktorii Plzeň, která vyhrála 14. zápas v řadě. Doma ve Štruncových sadech dala zapomenout na podzimní prohru, otočila zápas s Brnem a vyhrála 2:1.

Brno šlo na západě Čech překvapivě do vedení, když svou jedenáctou branku v sezoně dal placírkou Jakub Řezníček.

Plzeň téměř okamžitě zareagovala dělovkou Jana Baránka, ale dlouho nemohla vstřelit rozhodující branku. Pomohlo jí až vyloučení brněnského Paška, který dostal dvě žluté karty v rychlém sledu. Až pak, v 80. minutě zápasu, rozhodl o třech bodech pro domácí Jan Kopic.

25. kolo první fotbalové ligy:

Bohemians Praha 1905 - Sparta Praha 2:2 (1:1)

Branky: 10. Acosta, 50. Šmíd - 35. Lafata, 63. Dočkal. Rozhodčí: Příhoda - Blažej, Urban. ŽK: Jirásek - Konaté, Brabec. Diváci: 5000 (vyprodáno).

Viktoria Plzeň - Zbrojovka Brno 2:1 (1:1)

Branky: 17. Baránek, 80. Kopic - 10. Řezníček. Rozhodčí: Hrubeš - Nádvorník, Vlasjuk. ŽK: Matějů - Škoda, Pašek, Košťál. ČK: 56. Pašek. Diváci: 10.850.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme