Sparta remizovala v Liberci 0:0. Po zkratu Dočkala hrála druhý poločas v deseti

Fotbalisté Sparty prováhali možnost výrazněji snížit ztrátu na čelo tabulky fotbalové ligy. Ze souboje dvou pohárových účastníků v Liberci si vezou bod za bezbrankovou remízu. Letenskému týmu příliš nepomohl záložník Bořek Dočkal, který šel do sprch ještě před koncem prvního poločasu po červené kartě. V dalším zápase vyhrálo Slovácko v Karviné.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ani konec zápasu, ani střídání. Bořek Dočkal právě dostal kartu v barvě svého dresu

Ani konec zápasu, ani střídání. Bořek Dočkal právě dostal kartu v barvě svého dresu | Zdroj: ČTK

Na stadionu U Nisy běžela 42. minuta prvního poločasu. Bořek Dočkal si mimo hru našel libereckého Breiteho a trefil ho loktem přímo v zorném poli rozhodčího Fraňka. Ten neváhal, okamžitě vytáhl červenou kartu a poslal Spartu do deseti.

Plzeň porazila Jablonec 3:1, fotbalovou ligu vede už o čtyři body

Číst článek

Do vyloučení hrála Sparta se Slovanem vyrovnanou partii. Jednou se i radovala z gólu, jenže zakončujícímu Julišovi Costa přihrával z ofsajdu, příležitosti Slovanu zase nevyužili Baroš či Vůch.

O červenou kartu si ještě před přestávkou koledoval i domácí Sýkora, jenže jeho skluz byl oceněn pouze žlutým kartonkem, a tak měl Slovan 45 minut přesilovky. Jenže neskóroval. Bartla vychytal gólman Koubek, Komličenko přestřelil. Na druhé straně se neprosadili Mazuch ani Lafata.

Po remíze 0:0 získaly oba týmy po bodu. Sparta je s 23 body pátá, Liberec se čtrnácti začíná druhou polovinu tabulky. V ní si výrazně pomohlo Slovácko, které Brankou Koného ze 13. minuty zvítězilo v Karviné 1:0 a na 11. místě je za Libercem jen vinou horšího skóre.

13. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - Sparta Praha 0:0
Rozhodčí: Franěk - Blažej, Moláček. ŽK: Breite, Sýkora - Costa, Holzer, Mazuch. ČK: 42. Dočkal (Sparta). Diváci: 6668.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme