Sparta remizovala v Thunu 3:3 a postoupila do základní skupiny Evropské ligy

Fotbalisté Sparty se radují z postupu do skupinové fáze Evropské ligy. Na hřišti švýcarského Thunu remizovali 3:3 a po domácím vítězství 3:1 si zajistili podzimní sezonu v evropských pohárech.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparta remizovala v odvetném utkání play-off Evropské ligy na hřišti Thunu, u míče Matěj Hybš

Sparta remizovala v odvetném utkání play-off Evropské ligy na hřišti Thunu, u míče Matěj Hybš | Zdroj: ČTK

Letenským se podařil vstup do zápasu. Už v 10. minutě vedli, když si centr Dočkala z pravé strany srazil do vlastní branky bránící Wittwer.

Inkasovaný gól domácí zaskočil a ještě hůře jim bylo o jedenáct minut později. Po zpětné přihrávce Steinhöfera se uvolnil na hranici pokutového území Hušbauer a mířil přesně – 0:2!

Po půlhodině hry musel střelec druhé sparťanské branky pro zranění vystřídat a na jeho místo nastoupil Litsingi. Ještě před koncem prvního poločasu pak domácí snížili. Bičíka překonal střelou na vzdálenější tyč Ferreira – 1:2.

Vstup do druhého poločasu se vydařil domácím. Hned po pěti minutách neuhlídal Holek Rappa, jeho střelu Bičík pouze vyrazil a Munsy poslal míč do odkryté branky – 2:2.

Vzápětí se mohla Sparta vrátit do vedení, ale Litsingi trefil hlavou tyč. Na druhé straně po akci Rappa nedosáhl na míč na malém vápně Munsy.

Další šance Sparty už skončila gólem. Po standardní situaci Dočkala se prosadil na zadní tyči Costa a hlavou vrátil Spartě vedení – 2:3.

Costa právě vstřelil třetí gól Sparty v odvetě play-off Evropské ligy na hřišti Thunu | Foto: ČTK/AP

Domácí ale nechtěli i odvetu prohrát. Po centru z levé strany se dostal k hlavičce Zarate, Bičík míč vyrazil stejně jako dorážku Rappa. Na další dorážku Ferreiry už sparťanský gólman nedosáhl – 3:3.

Hned za tři minuty byl vyloučen střídající Breznaník, který ostře fauloval Ferreiru. Přesto už se skóre nezměnilo a Sparta po remíze 3:3 postoupila do skupinové fáze Evropské ligy.

Odvetný zápas 4. předkola fotbalové Evropské ligy:

FC Thun - Sparta Praha 3:3 (1:2)
Branky: 33. a 81. Nelson Ferreira, 50. Munsy - 10. Dočkal, 21. Hušbauer, 72. Costa. Rozhodčí: Buquet - Debart, Gringore (Fr.). ŽK: Zino, Munsy, Bigler, Schindenholz - Frýdek, Costa, Dočkal. ČK: 83. Breznaník (Sparta). Diváci: 6024. První zápas: 1:3, postoupila Sparta.
Thun: Faivre - Bigler, Sulmoni, Shindenholz, Wittwer - Rapp, Hediger, Zino (55. Zárate), Frontino (46. Munsy), Rojas (46. Schirinzi) - Nelson Ferreira. Trenér: Sforza.
Sparta: Bičík - Steinhöfer, Holek, Costa, Hybš (69. Breznaník) - Dočkal, Frýdek, Hušbauer (28. Litsingi), Mareček, Krejčí - Lafata (82. Fatai). Trenér: Ščasný.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme