Sparta se v EL utká s Krasnodarem, Čech bude čelit Barceloně

Jednoho z méně atraktivních soupeřů určil los Evropské ligy pro první vyřazovací kolo. O postup do osmifinále bude český vicemistr bojovat s ruským týmem FC Krasnodar. Velmi náročný los má poslední český reprezentant v Lize mistrů. Petr Čech bude v osmifinále nejprestižnější klubové soutěže čelit ofenzivní síle Barcelony.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparta Praha bude jediným českým zástupcem v jarních zápasech evropských pohárů

Sparta Praha bude jediným českým zástupcem v jarních zápasech evropských pohárů | Zdroj: ČTK

V prvním vyřazovacím kole se Sparta utká s Krasnodarem. Ruský tým je po 18 kolech ruské nejvyšší soutěže v tabulce pátý. Do jarní fáze Evropské ligy se dostal díky vítězství ve skupině C, kde předčil Dortmund, PAOK Soluň a Gabalu.

První zápas se bude hrát 18. února v Praze, odveta o týden později ve více než 2 tisíce kilometrů vzdáleném městě nedaleko východního pobřeží Černého moře.

Sparta jako nenasazený tým mohla dostat i mnohem věhlasnější soupeře. Mezi možnostmi byly i Manchester United či Liverpool. S United se utká s dánským Midtjyllandem, jehož dres obléká Filip Novák. Proti Liverpoolu by si mohl zahrát Jan Morávek, pokud bude dopsán na soupisku Augsburgu.

V týmech, které se kvalifikovaly do vyřazovací fáze Ligy mistrů, je jediný český zástupce. Brankář Petr Čech bude mít už v osmifinále velmi těžkou práci. Jeho Arsenal se totiž o postup mezi nejlepších osm týmů střetne s Barcelonou v repríze finále z roku 2006.

„Dostali jsme největšího favorita na vítězství v celé soutěži, je to pro mě veliká výzva. Do toho zápasu nejdeme jako favorit. Uvidíme, jak si s tím poradíme, ale nečeká nás nic lehkého. Jejich útočné trio plus Iniesta září. V defenzivě to bude hodně práce. Věřím, že si vytvoříme pozici, abychom měli šanci postoupit,“ řekl Petr Čech.

V osmifinále nejprestižnější soutěže jsou i další zajímavé dvojice. Hráči Paris Saint Germain se utkali s Chelsea už vloni a po dvou remízách postoupil francouzský tým díky více brankám vstřeleným na hřišti soupeře.

Mnichovský Bayern se utká s Juventusem, který na losování zastupoval Pavel Nedvěd. Favoritem však bude mnichovský velkoklub, který vyhrál poslední tři vzájemné zápasy s celkovým skóre 8:1.

Los 2. kola fotbalové Evropské ligy (první zápasy 18. února, odvety 25. února):
Valencie - Rapid Vídeň, Fiorentina - Tottenham, Dortmund - Porto, Fenerbahce (M. Kadlec) - Lokomotiv Moskva, Anderlecht Brusel - Olympiakos Pireus, Midtjylland (Novák, V. Kadlec) - Manchester United, Augsburg (Morávek) - Liverpool, Sparta Praha - Krasnodar, Galatasaray - Lazio Řím, Sion (Zeman) - Braga, Šachtar Doněck - Schalke, Marseille - Bilbao, Sevilla - Molde, Sporting Lisabon - Leverkusen, Villarreal - Neapol, St. Étienne - Basilej (Vaclík, Suchý).

Los osmifinále fotbalové Ligy mistrů (první zápasy 16., 17., 23. a 24. února, odvety 8., 9., 15. a 16. března):
Gent - Wolfsburg, AS Řím - Real Madrid, Paris St. Germain - Chelsea, Arsenal (Čech, Rosický) - Barcelona, Juventus - Bayern Mnichov, PSV Eindhoven - Atlético Madrid, Benfica Lisabon - Zenit Petrohrad, Dynamo Kyjev - Manchester City.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme