Sparta se v Southamptonu šetřila na Zlín. Prohráli jsme zaslouženě, uznal trenér Ščasný

Fotbalisté Liberce a Plzně to na úvod Evropské ligy zvládly aspoň za jeden bod. Jen pražská Sparta se vrací z Anglie s vysvědčením, na kterém je velký černý puntík za porážku 0:3 a výkon v Southamptonu. Výsledek podle kouče Zdeňka Ščasného ovlivnila i absence některých hráčů, které šetřil na pondělní ligové střetnutí se Zlínem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparta v Southamptonu prohrála 0:3

Sparta v Southamptonu prohrála 0:3 | Zdroj: ČTK

Liberec ve svém zápase vedl už v první minutě. Plzeň naopak ve třetí prohrávala gólem z penalty, ale dokázala se zvednout.

Na rozdíl od Sparty, která se do stejné šlamastyky dostala v Southamptonu po pěti minutách. Costa zahrál ve skluzu rukou, brankář Tomáš Koubek byl na pokutový kop krátký a od té chvíle to šlo se Spartou z kopce.

„Určitě to nepomohlo. Nicméně věřím tomu, že kdybychom neinkasovali tak rychle, asi bychom trošku drželi krok. Ale soupeř byl lepší, agresivnější, techničtější. Prohráli jsme zaslouženě,“ hodnotil kouč Zdeněk Ščasný.

Přehrát

00:00 / 00:00

Věřím tomu, že kdybychom neinkasovali tak rychle, asi bychom trošku drželi krok, zamyslel se trenér Sparty Zdeněk Ščasný

Vypadalo to, že obranu Sparty jako by někdo zamknul v šatně a nejméně na půl hodiny zlomyslně schoval klíč. Skoro každý – byť jen do vzduchu od půlicí čáry nakopnutý míč – znamenal pro Koubkovu branku nebezpečí, což vyvrcholilo druhou trefou Charlieho Austina ve 27. minutě.

Dopředu to taky drhnulo a vlastně to ani jinak dopadnout nemohlo. Ze Sparty až příliš čišelo, jak utkání proti týmu z Premier League obětovala pondělnímu ligovému duelu ve Zlíně.

„Dočkala jsem nepostavil z toho důvodu, aby byl zdravý v pondělí. Byli jsme domluvení, že to vyzkouší a on mi řekl, že se cítí výborně. Uvažovali jsme, že ho postavíme od začátku, nebo vůbec a nakonec jsem rád, jak jsme se rozhodli. Riskoval jsem už s Frýdkem,“ přiznal Ščasný.

Frýdek utkání na rozdíl od zraněného Váchy dohrál, zmíněný Dočkal do něj vůbec nezasáhl a Rosický ještě do Anglie necestoval. Výsledkem je nabitější sestava Sparty pro zápas ve Zlíně a porážka 0:3 v Evropské lize.

Jan Kaliba, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme