Sparta si proti Brnu s chutí zastřílela a na Plzeň ztrácí pouze 3 body

Fotbalisté pražské Sparty porazili v dohrávaném utkání 25. kola Synot ligy Zbrojovku Brno 4:0 a stáhli manko na vedoucí Plzeň na pouhé tři body. Největší hvězdou zápasu byl kapitán letenských David Lafata, který zaznamenal hattrick.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán Sparty David Lafata si připsal v utkání s Brnem tři góly

Kapitán Sparty David Lafata si připsal v utkání s Brnem tři góly | Zdroj: ČTK

První gólovou trefu si Lafata připsal už v 18. minutě, když stál na správném místě a odrazila se od něj za brankovou čáru tečovaná střela Costy jedním z brněnských obránců.

Ještě do poločasu přidal David Lafata druhý zásah a tentokrát to měl hodně jednoduché. Po standardní situaci a hlavičce Kadeřábka, který vrátil před brněnského gólmana přetažený centr, uklidil hlavou míč z bezprostřední blízkosti do prázdné branky.

Po změně stran pokračovala Sparta v tlaku a bylo jen otázkou času, kdy přijdou další góly. Na rozdíl tří branek upravil po hodině hry Dočkal, když se levačkou opřel do míče z dvaceti metrů a brankář Melichárek byl na přízemní ránu krátký.

Patnáct minut před koncem utkání završil hattrick Lafata a opět po přihrávce Kadeřábka zakončoval bez problémů do odkryté branky. Za další tři minuty za bouřlivého aplausu přenechal kapitán Sparty své místo Řezníčkovi.

25. kolo první fotbalové ligy:

Sparta Praha - Zbrojovka Brno 4:0 (2:0)
Branky: 17., 37. a 75. Lafata, 64. Dočkal. Rozhodčí: Nenadál - Vlasjuk, Kříž. ŽK: Keresteš, Schuster (oba Brno). Diváci: 7811.
Sparta: Štěch - Kadeřábek, J. Brabec, Holek, Costa - Mareček - Kadlec, Dočkal, Matějovský, L. Krejčí (64. Konaté) - Lafata (78. Řezníček). Trenér: Ščasný.
Brno: Melichárek - Jugas, Košťál, Schuster, Keresteš - Pašek, R. Buchta (72. Kopúnek), Zavadil, Malík, Slančík (39. Lutonský) - Markovič (55. Vávra). Trenér: Kotal.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme