Sparta otočila zápas v Boleslavi, Škoda zařídil Slavii důležité tři body

Fotbalisté Sparty vyhráli v utkání 26. kola Synot ligy na půdě Mladé Boleslavi 3:2 a na vedoucí Plzeň ztrácejí před vzájemným soubojem stále tři body. Důležité tři body si připsala Slavia, které výhru 2:0 v záchranářském duelu s Českými Budějovicemi zařídil Milan Škoda. Ani penalta a dlouhá přesilovka nestačily Jablonci k výhře v Teplicích. Domácí dokázali i v deseti hráčích v nastavení vyrovnat na 1:1.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Václav Kadlec se postaral o dva ze tří sparťanských gólů v Mladé Boleslavi

Václav Kadlec se postaral o dva ze tří sparťanských gólů v Mladé Boleslavi | Zdroj: ČTK

Spartě se přitom úvodu zápasu vůbec nepovedl. Už po čtyřech minutách přetlačil Zahustel obránce Costu a poslal Boleslav hlavou do vedení. Vidět byli zejména oba brankáři Hruška se Štěchem, kteří se blýskli několika povedenými zákroky.

Pražané se k obratu nadechli v 50. minutě, kdy střídající Konaté našel před brankou osamoceného Kadlece, který ve skluzu vyrovnal. Druhý gól hosté přidali v 67. minutě krátce poté, co rozhodčí na opačné straně kvůli faulu Zahustela na gólmana neuznal domácím branku.

Plzeň nasázela Slovácku čtyři góly, Bohemians 1905 vybojovali bod v Liberci

Číst článek

Křapka ve vápně podrazil Dočkala a penaltu neomylně proměnil Kadlec. Boleslav si poté vypracovala dvě velké šance, ale místo vyrovnání sama potřetí inkasovala. Dočkal našel ve vápně volného Kadeřábka, který tečovanou střelou pojistil náskok Sparty. V závěru sice dokázal snížit Wágner, ale Letenští výhru udrželi.

Na druhém místě sparťané i nadále ztrácí na lídra z Plzně tři body, příští sobotu se právě s Viktorií utkají v utkání o všechno.

Škoda potvrdil střeleckou formu

Slávisté vstoupili do zápasu hodně aktivně a po 50 vteřinách už vedli. Kenija zacentroval z levé strany do vápna a nabíhající Milan Škoda hlavou nedal budějovickému brankáři Křížkovi šanci. Dynamo bylo nejblíže vyrovnání ve 20. minutě, kdy Funda trefil tyč.

Pražané byli aktivnější i po změně stran, ale druhý uklidňující gól přidali domácí až v poslední minutě. Poté, co odmítl vyrovnání Michal Škoda, se dostal do brejku jeho bratr ve slávistickém dresu Milan a svým 17. gólem v sezoně rozhodl.

Slavia se posunula na 13. příčku, naopak Dynamo zůstává poslední a jeho šance na záchranu je po patnácté porážce v sezoně už pouze teoretická.

Slavii zařídil důležité tři body v souboji o záchranu Milan Škoda | Foto: ČTK

Jablonečtí dostali velkou šanci na úvodní gól v Teplicích už ve 28. minutě, ale Novák z penaltového puntíku branku vysoko přestřelil. Severočeši se dočkali až po hodině hry. Crnkič posunul po levé straně ještě dopředu na Greguše, který z úhlu mířil přesně nad rameno vybíhajícího brankáře Grigara.

Pro Teplice šlo o dvojnásobný trest, protože rozhodčí Proske ani po gólu neodpustil Vondráškovi předchozí skluz a po druhé žluté ho předčasně poslal od kabin. Domácí ale i v oslabení dokázali vyrovnat, když v nastaveném čase poslal míč do sítě o břevno Hošek.

26. kolo první fotbalové ligy:

Slavia Praha - Dynamo České Budějovice 2:0 (1:0)
Branky: 1. a 90. Milan Škoda. Rozhodčí: Ardeleánu - Kotík, Ratajová. ŽK: Bílek - Machovec, Varadi. Diváci: 4493.

FK Teplice - Baumit Jablonec 1:1 (0:0)
Branky: 90.+3 Hošek - 65. Greguš. Rozhodčí: Proske - J. Paták, Kříž. ŽK: Vondrášek, Vachoušek - Crnkič. ČK: 65. Vondrášek. Diváci: 3456.

FK Mladá Boleslav - AC Sparta Praha 2:3 (1:0)
Branky: 4. Zahustel, 88. Wágner - 50. a 66. z pen. Kadlec, 75. Kadeřábek. Rozhodčí: Marek - Dobrovolný, Caletka. ŽK: Štohanzl, Ščuk, Zahustel, Křapka - Brabec. Diváci: 4376.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme