Sparta ukázala svoji kvalitu, shodují se po porážce brněnští fotbalisté

Zápasy mezi fotbalisty Brna a Sparty bývají obvykle plné emocí, především na tribunách. Sobotní utkání v rámci 11. kola Synot ligy bylo ale relativně klidné. Sparta totiž domácí mužstvo moc k ničemu nepustila, vedení si zkušeně hlídala a do větších akcí se tak nemohl rozjet ani kotel Zbrojovky, který nemá pražský celek zrovna v lásce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparťané se radují z gólu do sítě brněnské Zbrojovky

Sparťané se radují z gólu do sítě brněnské Zbrojovky | Zdroj: ČTK

Sparťané se dostali do vedení už po patnácti minutách zásluhou Krejčího. Po hodině hry proměnil po vyloučení brankáře Hladkého penaltu faulovaný Dočkal a výhru favorita zpečetil kanonýr Lafata. Stoper Košťál stihl už pouze snížit na 1:3.

Brno sice před výkopem pomýšlelo na bodový zisk, ovšem po závěrečném hvizdu sudího domácí hráči uznali kvality svého přemožitele.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ligový zápas Zbrojovky s pražskou Spartou doprovázela relativně poklidná atmosféra

„Víme, že Sparta je kvalitní tým. Hráli jsme, na co jsme měli. V některých situacích nás soupeř přehrával, byl tam i respekt. Je to jediný český tým v pohárové Evropě,“ uvedl po utkání slovenský útočník ve službách Zbrojovky Tomáš Brigant.

O čestný zásah domácích se postaral až čtvrthodiny před koncem stoper Košťál, který měl pro Spartu také jen slova uznání.

„Už jsem toho měl plné zuby, prostě jsem to zkusil a vyšlo to,“ řekl ke své krásné brance zkušený obránce. „Zápas už byl rozhodnutý, Sparta si to pohlídala. Mají zkušený tým, ve kterém hrají všichni velmi dobře. Kvalita je evidentní,“ doplnil Košťál.

Fotbalová Sparta vyhrála v Brně 3:1 a vede tabulku Synot ligy

Číst článek

I když se občas z tribun ozvaly nadávky směřující na pražský klub, měl zápas průběh, který dal na nevraživost mezi oběma kluby do značné míry zapomenout.

Tomáš Lörincz, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme