Sparta v kvalifikaci LM, Olomouc v druhé lize. I o tom může rozhodnout předposlední kolo ligy

Fotbalisté Plzně večer převezmou pohár pro české mistry. Slavit se ale může na více stadionech, předposlední kolo Synot ligy totiž může rozhodnout o všem podstatném. Večer může být jasno třeba o tom, kdo doplní Plzeň v kvalifikaci Ligy mistrů. Velmi blízko k tomu má Sparta, které z posledních dvou utkání stačí jediný bod.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zdeněk Ščasný, trenér Sparty

Zdeněk Ščasný, trenér Sparty | Foto: Filip Jandourek

Fotbalisté Sparty mohou získat body už dnes v Brně, kde kromě řady zraněných hráčů budou chybět ještě vykartovaní Brabec s Váchou. Ani to by ale podle záložník Bořka Dočkala neměl být na cestě za potvrzením druhé příčky výrazný problém.

„Stačí nám bod ze dvou zápasů, to víme, že je v našich silách v jakémkoli složení, abychom uhráli. Nemyslím, že teď máme před sebou jen ambice uhrát bod, věřím, že mentalita v tom týmu je taková, že se budeme snažit oba zápasy vyhrát,“ říká.

Mladá Boleslav si může zajistit konečnou třetí příčku, která znamená výhodnější nasazení do předkol Evropské ligy. K tomu ale potřebuje vyhrát v Ďolíčku proti Bohemians a zaváhání Liberci proti Zlínu.

Kromě pohárových příček je ve hře také záchrana v Synot lize. Tam je situace zamotanější, protože v klidu ještě nemůže být pětice týmů: Teplice, Zlín, Jihlava, Příbram a Olomouc.

Aby se dnes rozhodlo, stačí porážka olomoucké Sigmy na Slovácku a alespoň remíza Příbrami proti Slavii. Pokud by Olomouc remizovala, musí kromě Příbrami zabrat ještě Jihlava proti Ostravě. A když Hanáci zvítězí, musíme si na druhého sestupujícího počkat do soboty.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme