Sparta v lize pod Holoubkem poprvé vyhrála. Zdolala Jihlavu, jejíž trápení pokračuje

Fotbalisté pražské Sparty si po čtyřech ligových duelech bez tříbodového zápisu spravili chuť proti Jihlavě. Na Letné ji porazili 3:0 a zároveň slaví první vítězství v nejvyšší české soutěži pod vedením Davida Holoubka. Vysočina naopak zůstává jako jediný ligový tým bez vítězství.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Lafata dal Jihlavě dva góly, snímek zachycuje první z nich

David Lafata dal Jihlavě dva góly, snímek zachycuje první z nich | Zdroj: ČTK

David Holoubek si na sparťanské lavičce konečně vychutnal ligovou výhru.

Po odchodu Zdeňka Ščasného, jehož nahradil v roli trenéra, sice s Pražany uspěl proti Interu Milán v Evropské lize a Českým Budějovicím v poháru, ale v lize si dosud připsal jen remízu 3:3 s Brnem.

V neděli to ale Sparta změnila a ukončila čtyřzápasovou sérii bez vítězství. Skóre proti Jihlavě otevřel po půlhodině hry David Lafata, jenž ve vápně nejprve hlavičkoval jen do zad Milana Mišůna, ale rychle se zorientoval a z těsné blízkosti prostřelil bezmocného Jana Hanuše.

Do poločasu mohl zvýšit Václav Kadlec, jenže přihrávka před odkrytou bránu pro něj byla moc dlouhá. Krátce po přestávce už se ovšem Pražané radovali, to když Vjačeslav Karavajev napřáhl z dálky a dal svůj premiérový gól na Letné.

O čtyři minuty později dorazil Jihlavu svou druhou trefou v zápase Lafata, který stanovil skóre na konečných 3:0. Sparta tak v tabulce přeskočila pražského rivala Slavii a s devatenácti body jí bude minimálně do středy patřit čtvrtá příčka.

Jihlava nadále zůstává jediným ligovým celkem bez výhry. Se čtyřmi body je po deseti kolech předposlední, Příbram má ještě o bod méně.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme