Sparta v poháru porazila Jablonec, Slovácko v lize remizovalo s Teplicemi

Netradičně byly v úterý na programu 2 fotbalové zápasy v různých soutěžích. Do pohárového čtvrtfinále vstoupila lépe Sparta. Na rozdíl od sobotního zápasu dokázala porazit Jablonec. Tepličtí fotbalisté neudrželi vedení na Slovácku a vezou na sever Čech bod za remízu 2:2.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparta se tentorkát proti Jablonci střelecky prosadila a první zápas pohárového čtvrtfinále vyhrála 2:1

Sparta se tentorkát proti Jablonci střelecky prosadila a první zápas pohárového čtvrtfinále vyhrála 2:1 | Zdroj: ČTK

V sobotním ligovém zápase Jablonce se Spartou gól nepadl, na Letné se ale fanoušci dočkali už po deseti minutách. Domácí poslal do vedení svým prvním gólem v rudém dresu Jakub Řezníček.

Další povedenou souhru Sparty zakončil ještě před koncem prvního poločasu Václav Kadlec, naděje Jablonce ale po změně stran oživil Martin Doležal po přesné přihrávce od Masopusta.

Po vítězství 2:1 má Sparta nakročeno do semifinále domácí pohárové soutěže, musí ale zvládnout ještě odvetu. Ta je v Jablonci naplánována na 15. dubna.

Na stadionu v Uherském Hradišti se předehrával zápas 23. kola Synot ligy mezi Slováckem a Teplicemi, které poslal přesnou střelou z hranice pokutového území do vedení Jakub Hora.

Po hodině hry předvedl krásnou střelu také domácí tým, když Jiří Valenta zakroutil přímý kop z osmnácti metrů přesně k tyči a vyrovnal.

Ve zbytku zápasu kopala obě mužstva penaltu, tu teplickou nejdřív proměnil Jan Krob, za domácí ale vyrovnal taktéž z pokutového kopu Luboš Kalouda. Hosté sice dohrávali zápas o deseti, bod za remízu 2:2 přesto získali.

23. kolo první fotbalové ligy:
1. FC Slovácko - FK Teplice 2:2 (0:1)
Branky: 62. Valenta, 87. Kalouda z pen. - 36. Hora, 74. Krob z pen. Rozhodčí: M. Paták - Mokrusch, Vaňkát. ŽK: Košút, Kuncl, Trávník - Lüftner, Krob, Jablonský, Potočný, Salami. ČK: 86. Takács. Diváci: 3495.

Úvodní utkání čtvrtfinále fotbalového Poháru FAČR:
Sparta Praha - Jablonec 2:1 (2:0)
Branky: 10. Řezníček, 40. Kadlec - 57. Doležal. Rozhodčí: Královec - Wilczek, Blažej. ŽK: Řezníček - Kopic, Greguš. Diváci: 2557.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme