Sparta vyhrála v Hradci 2:1, v tabulce se posunula na 4. místo

Brzký gól Lukáše Juliše nasměroval fotbalisty pražské Sparty k vítězství na stadionu v Hradci Králové. Po výsledku 2:1 je vicemistr v tabulce čtvrtý, předskočil Mladou Boleslav. Svůj náskok na čele může večer zvýšit Plzeň už na 4 body.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Juliš přijímá gratulace po prvním gólu

Lukáš Juliš přijímá gratulace po prvním gólu | Zdroj: ČTK

Sparta měla pod hradeckými „lízátky“ skvělý nástup do zápasu. Už v osmé minutě byl David Lafata sám před prázdnou brankou. Pověst kanonýra ale nepotvrdil a ve skluzu trefil jen tyč.

Do vedení šel vicemistr až o chvíli později. První Julišovu střelu gólman Ottmar vyrazil jen zpět k mladému útočníkovi, který se tentokrát už nemýlil.

Karviná porazila Bohemians 3:0. Přerušené utkání zvládla lépe Slavia

Číst článek

S vedením v zádech ale Sparta přepnula do úsporného režimu a Hradec měl šance na vyrovnání. Tu největší těsně před koncem poločasu, Vlkanova ale z malého vápna přestřelil.

Po přestávce měli na kopačce gól Černý s Polomem. První střelu zablokovala rudá obrana a střela exsparťanského obránce v dresu Hradce šla nad. Hned z protiútoku našel Karavajev Matěje Pulkraba, ten z bezprostřední blízkosti na 2:0.

Až pak se „Votroci“ dočkali. Po přímém kopu se v závaru před Koubkem nejlépe zorientoval Tomáš Malinský a nekompromisně snížil, jenže těsné vedení Sparta uhlídala a veze z Hradce tři body za výhru 2:1.

Letenští tak využili prohry Mladé Boleslavi a Zlína. V tabulce se dostali před Středočechy o dva body a stejný počet jích ztrácí na Fastav, o další bod vpředu je Slavia.

Náskok v čele soutěže může zvýšit plzeňská Viktoria, která od půl sedmé hraje se Zbrojovkou.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme