Sparta zahájila letní přípravu, příchodu Rosického z Arsenalu se klub stále nevzdává

Fotbalová Sparta začala přípravu na novou sezonu a kvalifikaci Ligy mistrů s nadějí, že přece jen uloví Tomáše Rosického. A kromě toho také s vírou, že se Josef Hušbauer z hostování v Itálii vrátí stejně dobrý, jako odcházel, nebo s nejistotou, kdy se do plné přípravy zapojí zraněný David Lafata. Zásadních změn i otazníků v kádru českého vicemistra je hodně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

AC Sparta zahájila letní přípravu. Zprava Michal Breznaník, nová posila týmu Markus Steinhöfer, Radoslav Kováč a brankář David Bičík.

AC Sparta zahájila letní přípravu. Zprava Michal Breznaník, nová posila týmu Markus Steinhöfer, Radoslav Kováč a brankář David Bičík. | Zdroj: ČTK

Hráči, kteří nastoupili za národní seniorský tým na Islandu, se připojí k mužstvu o týden později. Reprezentanti do 21 let podle vývoje evropského šampionátu.

„Že budou hráči začínat průběžně, jsme věděli,“ přiznal kouč Zdeněk Ščasný, který zároveň prozradil, že Sparta s posilováním kádru ještě neskončila.

Přehrát

00:00 / 00:00

Přestupové plány Sparty na zahájení přípravy na novou sezonu prozradil kouč Zdeněk Ščasný

„Všechny přestupy ještě nejsou dotažené, chceme přivést další hráče,“ doplnil. Nejzazší termín, kdy by chtěl mít celý tým pohromadě, je příští týden v neděli, kdy Pražané odjedou na soustředění do Rakouska.

Kromě těch, co se dnes na pražském Strahově objevili na prvním tréninku, se k týmu brzy připojí záložník Hušbauer, který se vrací z hostování v Cagliari, a nigerijský útočník Kehinde Fatai. Ten si vyřizuje osobní věci v Rumunsku.

Změny ve Spartě. Kadeřábek jde do Hoffenheimu, z Teplic přišel Litsingi

Číst článek

Na Letnou by navíc kromě další posily Litsingiho z Teplic mohl přijít ještě jeden forvard ze zahraničí.

„Proběhne kontrolní rezonance, po které budeme vědět víc. Cokoliv teď předjímat by bylo nefér. Když jsme měli v útoku problém s Davidem Lafatou, neměli jsme adekvátní náhradu,“ zdůvodnil Ščasný zájem přivést další posilu do útoku.

„Myslím si, že Sparta by v domácích zápasech měla hrát na dva útočníky,“ podotkl 57letý kouč.

Kromě toho má Sparta zájem o svého odchovance Martina Frýdka mladšího, který patří Liberci, a stále je ostražitá, jestli se přece jen nenaskytne šance ohlásit velkolepý návrat Tomáše Rosického.

„Jednání pořád probíhá, byť to asi bude složité. Vím, že prodloužil v Anglii,“ připustil sparťanský trenér, kterému kromě dočasně zraněného Lafaty bude z kostry týmu chybět i Václav Kadlec, který ukončil hostování z Frankfurtu, a Pavel Kadeřábek. Ten přestoupil do Hoffenheimu.

Steinhöfer barbecue nechystá

S úkolem nahradit v nejlepšího hráče uplynulé ligové sezóny už se sžívá odchovanec Bayernu, 29letý Němec Markus Steinhöfer. V Česku zatím proslul hlavně tím, že to byl právě on, s kým český útočník Martin Fenin před sedmi lety ve Frankfurtu griloval a zapálil si vlastní byt.

„Teď je to zábavná historka, ale když se to stalo, tak to moc vtipné nebylo. Tenkrát ve Frankfurtu jsme nebyli zrovna vzorní a vím, že tímhle barbecue jsem se v Česku proslavil. Čekal jsem, kdo se mě na to první zeptá. A zrovna před třemi dny mi Martin Fenin napsal 'Vítej v Praze',“ prozradil Steinhöfer.

„Ale žádné grilování na uvítanou opravdu neplánuju. Budeme mít seznamovací večírek v restauraci, ale barbecue už teď radši nepořádám,“ ujišťuje posila Sparty z druhé německé ligy.

Nová posila Sparty Markus Steinhöfer | Foto: ČTK

Jan Kaliba, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme