Sparta znovu poletí do Ruska, los Evropské ligy jí přiřkl Rostov

Fotbalisté Sparty znají svého soupeře pro první vyřazovací kolo Evropské ligy, čeká je Rostov na Donu a v únoru 2017 tak znovu poletí do Ruska. Rozlosováno je i osmifinále Ligy mistrů. Arsenal s Petrem Čechem na soupisce bude čelit Bayernu Mnichov, který ho ve stejné fázi už dvakrát vyřadil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Sparty Praha s trenérem Davidem Holoubkem

Fotbalisté Sparty Praha s trenérem Davidem Holoubkem | Zdroj: Reuters

Rostov je aktuálně na sedmém místě ruské Premier ligy. Mezi nejlepších 32 týmů EL se dostal ze třetího místa skupiny D ligy mistrů, ve které získal pět bodů. Čtyři z nich v posledních dvou zápasech, kdy dokázal remizovat v Eindhovenu a v domácím prostředí dokonce porazil Bayern Mnichov 3:2.

Sparta postoupila z prvního místa skupiny K, kde získala 11 bodů. Ve druhé polovině podzimu ji vedl trenér David Holoubek. Provizorní kouč letenského týmu se nechal slyšet, že se na Letné hledá řešení, podle kterého by byl hlavním trenérem i na jaře.

První zápas duelu Sparty s Rostovem se odehraje v Rusku už 16. února. Odveta je na programu o týden později na Letné. Stejným směrem sparťané letěli už na začátku tohoto roku. Rostov na Donu leží přibližně 250 kilometrů od Krasnodaru.

Jediný český hráč na soupisce osmifinalistů Ligy mistrů bude mít velmi těžkou práci. Arsenal, v jehož brance nastupuje Petr Čech, totiž narazí na Bayern Mnichov. Gunners se budou snažit prolomit osmifinálové prokletí, mezi nejlepšími 16 vypadli už šestkrát v řadě. V letech 2013 a 2014 právě s Bayernem.

V repríze loňského čtvrtfinále se utká PSG s Barcelonou. Loňský vítěz Real Madrid přivítá Neapol. Trojnásobní vítězové Evropské ligy ze Sevilly tentokrát v Lize mistrů postoupili do vyřazovací fáze, čekají je debutanti z anglického Leicesteru.

Osmifinále Ligy mistrů:
Manchester City – AS Monako, Real Madrid – Neapol, Benfica Lisabon – Borussia Dortmund, Bayern – Arsenal, FC Porto – Juventus, Bayer Leverkusen – Atlético Madrid, PSG – Barcelona, Sevilla – Leicester.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme