Sparťané by proti Neapoli rádi prodloužili sérii domácích výher v EL

Fotbalisty Sparty čeká nejprestižnější utkání v tomto kalendářním roce. Pražané si ve svém posledním domácím utkání v základní skupině Evropské ligy zahrají s italskou Neapolí a rádi by při tom pokračovali v jedné příjemné tradici. Pětkrát hráli letos sparťané evropský duel před svými diváky a zatím pokaždé dokázali zvítězit.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záložník Marek Matějovský a trenér Vítězslav Lacička na tiskové konferenci Sparty před zápasem s Neapolí

Záložník Marek Matějovský a trenér Vítězslav Lacička na tiskové konferenci Sparty před zápasem s Neapolí | Zdroj: ČTK

„Tuhle statistiku si dobře uvědomujeme, samozřejmě bychom ji rádi prodloužili,“ podotkl špílmachr letenského celku Marek Matějovský.

Sparta je na vlastním stadionu jsou zatím silnější, sebevědomější i odvážnější než na těch cizích. „Nemyslím si, že by šlo o úplně jiný tým, ale doma nás fanoušci ženou, což nám dodává sílu. Nahrává tomu i fakt, že známe místní prostředí a všechno kolem,“ dodává 32letý středopolař.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podle Marka Matějovského si sparťané domácí sérii výher v Evropské lize uvědomují

Na Letné ale na druhé straně ještě letos na klubové úrovni nehrál tak kvalitní tým. A ani tam nebyl tak slavný trenér, jakým je současný kouč Neapole Rafael Benítez.

„Sparta hraje v silném rozestavení, tým dobře pracuje pro klíčového útočníka Lafatu, a zejména doma je velice silná,“ neunikla skvělá domácí série Pražanů ani Benítezovi. On sám má k dispozici také vynikající tým s argentinským vicemistrem světa Gonzálem Higuaínem v útoku nebo Slovákem Markem Hamšíkem v záloze.

Trenér Neapole Benítez považuje za největší zbraň Sparty kanonýra Lafatu

Číst článek

„Neapol má velkou ofenzivní sílu. Ať je to Higuaín, Zapata, šikovní křídelní hráči nebo Hamšík v pozici podhrotového hráče. Věřím, že předvedeme výkon na hranici našich možností a budeme Neapoli minimálně vyrovnaným soupeřem,“ doufá trenér Sparty Vítězslav Lavička.

Přímý přenos celého zápasu uslyšíte od 19 hodin prostřednictvím internetového streamu Český rozhlas Sport na našem webu.

Jaroslav Plašil, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme