Sparťané by si přáli Barcelonu nebo Real, i tak jsou proti Villarrealu v Evropské lize outsidery

Pro Spartu je to největší zápas posledního desetiletí. Ne snad kvůli síle značky jejího soupeře, ale co se důležitosti utkání týče. Český vicemistr si večer zahraje první utkání ve čtvrtfinále Evropské ligy proti fotbalistům Villarrealu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nového sponzora bude muset hledat také Sparta

Nového sponzora bude muset hledat také Sparta | Foto: AC Sparta Praha

Ze šestnácti týmů, které zůstávají ve hře o dva evropské poháry, je šest, tedy víc než třetina španělských. Ale že by vysněnou odměnou za postup až do čtvrtfinále Evropské ligy bylo pro sparťany zrovna souboj s Villarrealem, to se říct nedá.

„Nejradši mám Barcelonu. Získala si mě tím fotbalem, co teď hrají,“ říká o vysněném soupeři Martin Frýdek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisty pražské Sparty čeká utkání Evrpské ligy proti FC Villareal

„Pro mě je nejoblíbenější španělský klub Real Madrid. Podle mě nejlepší tým na světě, pro mě osobně nejvíc znamená,“ doplňuje ho kolega ze zálohy Ladislav Krejčí.

Obě mužstva, která si sparťanští hráči vysnili, jsou ovšem k mání jen v Lize mistrů, kam se Spartě už celé desetiletí nedaří postoupit. Teď je jako první český tým od roku 2002 mezi osmi nejlepšími aspoň v Evropské lize a její soupeř si mne ruce. Trenér Villarrealu má jasnou odpověď na otázku, jestli si radši nepřál atraktivní dvojzápas proti Dortmundu či Liverpoolu.

„Sparta Praha, to je v pořádku,“ ušklíbne se padesátiletý Marcelino, který cítí, že cesta do semifinále je solidně umetená a že je tu další sezona, díky které už místní nemají problém v cizině vysvětlovat, kde jejich zaprášené město bez turistických atrakcí leží.

„Dříve jste museli říct třeba Valencia, aby někdo věděl, kde město leží. Teď už se může říct otevřeně – jsem z Villarealu. Lidé o tom ví hlavně díky fotbalu,“ usmívá se Alberto Gimeno, který už pět let žije v Česku.

Teď přijel zkontrolovat, jestli se klub z jeho rodného města zas o něco přiblíží první významné trofeji v klubové historii. Sparta na stadionu El Madrigal nastoupí pět minut po deváté hodině večerní a Radiožurnál vysílá celý zápas v přímém přenosu.

Jan Kaliba, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme