Sparťané doufají v zázrak, za týden může Letná přihlížet plzeňským oslavám

V Evropě byli fotbalisté Sparty v této sezoně českými králi, ale doma zřejmě zase nejlepší nebudou. Poprvé si to začali připouštět po remíze v pražském derby na stadionu Bohemians. Plzeň vede Synot ligu už o jedenáct bodů a při troše štěstí může slavit svou první úspěšnou obhajobu titulu už tento týden.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zmar sparťanů po druhém inkasovaném gólu. V pozadí slaví Michal Šmíd

Zmar sparťanů po druhém inkasovaném gólu. V pozadí slaví Michal Šmíd | Foto: www.bohemians.cz/PJMl

Oba nejsilnější české týmy počítají zraněné, oba coby favoriti v posledních dvou ligových zápasech prohrávali, ale jen Plzni se ve Zlíně i teď proti Brnu nakonec podařilo těsně vyhrát.

„Na hráčích pozoruji daleko větší koncentraci. Že dokázali dvakrát za sebou otočit zápas, je povzbuzující. Teď se budeme koncentrovat na svého dalšího soupeře,“ chválí své hráče trenér Plzně Karel Krejčí. Příštími protivníky Viktorie budou v neděli večer právě sparťané.

Přehrát

00:00 / 00:00

Spartě se vzdaluje fotbalový titul, po další ztrátě spoléhá spíše na zázrak

Pražský tým mezitím stihne středeční dohrávku proti Dukle, a pokud hosté na Julisce nezvítězí, může se jim na konci týdne stát, že sice oslavy titulu na Letné okusí, ale budou se při tom jen dívat na křepčící plzeňské fotbalisty.

Výhra nad Spartou by za zmíněných okolností zaručila Viktorii titul už čtyři kola před koncem soutěže.

„Jdeme si za svým snem a nekoukáme na konkurenty,“ dodává Krejčí. Na případné neúspěchy Plzně se teď musí upnout sparťané, pokud chtějí po remíze v Ďolíčku s Bohemians o titulu ještě přemýšlet.

Máme už jen teoretickou šanci, vědí na Spartě. Titul se jim ztrácí z dohledu

Číst článek

„Hodně inkasujeme ze začátku zápasu, to není úplně optimální. Doma se nám hodněkrát podařilo otočit zápas, bohužel venku na Slovácku ani v Ďolíčku se to nepodařilo, to nás sráží. Teď hrajeme na Dukle a s Plzní. Oba ty zápasy budeme chtít vyhrát a uvidíme, jak Plzeň zvládne své zápasy,“ říká záložník Lukáš Mareček.

Kromě vlastních sil hráči druhého týmu tabulky čím dál víc sází i na ty nadpřirozené. „Uvidíme, budeme hrát do konce a doufat, že se třeba stane nějaký zázrak,“ prohodil při odjezdu z Vršovic David Lafata.

Na zázraky zřejmě nevěří kouč Zdeněk Ščasný, ten už titul pro Spartu označil za ztracený, což se ale dá chápat i jako taktická rétorika. Oživit vlastní mužstvo a ukolébat to plzeňské, to je vlastně jen jinak pojmenované doufání v zázrak a v tomto ohledu může být Sparta sama sobě inspirací.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme