Sparťané zažívají smutný start nového roku. Smrt trenéra Srníčka je pro nás velká ztráta, říkají

Fotbalisté i fanoušci se na pohřbu v Ostravě Vítkovicích loučili s bývalým reprezentačním brankářem a trenérem gólmanů Sparty Pavlem Srníčkem. Na oblíbeného kouče vzpomínají i na Letné, kde pár dní staré zprávě o smrti sedmačtyřicetiletého muže stále nechtějí uvěřit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Bičík na setkání s novináři před startem zimní přípravy fotbalistů Sparty

David Bičík na setkání s novináři před startem zimní přípravy fotbalistů Sparty | Zdroj: ČTK

„Je to těžké. Dnes jsme měli pouze testy, takže jsem se potkal jenom s několika spoluhráči. Zítra to bude horší, protože budeme mít oficiální sraz v kabině. Tam už budeme všichni, včetně trenérů a členů realizačního týmu, a asi dorazí i někdo z vedení. To znamená, že nastane ta realita, že trenér Srníček nepřijde,“ říká před začátkem zimní přípravy Sparty její gólman David Bičík.

„Největší ztráta je to pochopitelně pro jeho rodinu, která mu byla nejblíž. I pro nás je to však obrovská ztráta a to nemluvím jen o Spartě, ale i celém českém fotbale. Byli jsme s ním v denním kontaktu, řešili jsme mnoho věcí a to i mimo fotbal, takže je pro mě strašně těžké uvěřit tomu, že zítra do kabiny nepřijde,“ přiznal Bičík.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hráče Sparty zítra čeká první sraz před začátkem přípravy pro jarní část fotbalové sezony

Ten se přitom jako brankář Sparty s bývalým trenérem gólmanů na Letné Pavlem Srníčkem potkával ještě mnohem častěji než třeba hráči v poli.

„Byl hrozně náročný a musím říct, že asi nejvíce ze všech trenérů, které jsem v kariéře zažil. V kabině s ním byla sranda, ale zároveň byl na hřišti velmi tvrdý. Když jsme občas žádali o zvolnění, tak se snad nikdy nenechal přemluvit. Vždy říkal, že když to mohl dělat on, tak to můžeme dělat i my,“ dodal David Bičík.

Brankáře na Letné teď bude motivovat nový muž, Daniel Zítka, někdejší opora Anderlechtu a v posledních letech také gólmanský kouč sparťanské mládeže, který s Pavlem Srníčkem kamarádil.

„Myslím si, že i Srňa by si to takto přál. Byli velcí kamarádi a myslím si, že naváže na jeho práci. Samozřejmě, že jedna rovina je lidská a jedna profesní. Po profesní stránce je to pro nás sice obrovská ztráta, ale každý z nás se dá nahradit. Z lidského hlediska se však nahradit nedá a chtěl bych tímto vyjádřit soustrast jeho rodině,“ prohlásil trenér Ščasný.

V Ostravě Vítkovicích to vyjádřily stovky lidí na pohřbu, další třeba na dálku v Anglii, kde si Pavel Srníček udělal hlavně díky angažmá v Newcastlu skvělé jméno.

„V Evropě měl obrovské jméno, což jsme viděli, když jsme někam přijeli na Evropskou ligu. Lovci autogramů totiž běhali zpravidla nejprve za ním,“ zavzpomínal David Bičík.

Jaroslav Plašil, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme