Spartu čeká na stadionu CSKA bouřlivé přijetí. Klubu fandí polovina Moskvy

Dva české fotbalové kluby dnes začnou dobývat miliony korun z evropské pokladny. Plzeňská Viktoria v kvalifikaci Ligy mistrů vystoupí v Izraeli, ještě před Západočechy se představí fotbalisté Sparty, kteří budou hrát v úvodním duelu 3. předkola nejprestižnější klubové soutěže na stadionu CSKA Moskva. Ruskému týmu fandí polovina metropole.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparťany čeká v Moskvě divoká atmosféra na zaplněném stadionu (ilustrační foto)

Sparťany čeká v Moskvě divoká atmosféra na zaplněném stadionu (ilustrační foto) | Zdroj: ČTK

Při tréninku slyšeli fotbalisté Sparty hromy a hučící liják, dnes k tomu přibude hukot fanoušků.

Chimki Aréna sice není nijak velká - na poháry může do hlediště zhruba 16 tisíc lidí - ale kombinace železa a betonu udělá v součtu s hlasivkami své.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisté Sparty dnes budou na stadionu CSKA Moskva bedlivě sledovaní. Díky televizi je také uvidí mnohem více diváků než obvykle. Více J. Plašil

Stadion není úplně nejdostupnější, po silnici sem cesta z centra kvůli stále hustému provozu trvá i tři hodiny, ale vzhledem k ohromné základně fanoušků CSKA snad ani není možné, aby nebylo plno.

„CSKA fandí necelá půlka Moskvy,“ říká znalec zdejších podmínek, přední fotbalový publicista v Rusku Ivan Židkov. „V Rusku existují jenom dvě největší skupiny fanoušků. Nejvíce fanoušků má CSKA Spartak,“ dodává.

Fanoušci, kteří dorazí, budou bedlivě sledováni, protože v minulosti někteří z nich klubu i škodili. Kvůli rasistickým projevům části příznivců už fotbalisté CSKA vědí, jaké to je hrát důležitý pohárový zápas bez podpory diváků, a vedení ruského celku to také teď před utkáním se Spartou připomínalo.

V Maccabi Tel Aviv hrají Židé i Arabové, rasisté fandí konkurenčnímu Beitaru

Číst článek

Navíc dnešní duel bude ještě více „na očích“ než obvykle, protože ho po letech vysílá první kanál ruské státní televize. Zápas začne v 18.15 českého času.

Jaroslav Plašil, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme