Spartu čeká v Evropské lize anglický Liverpool

Pražská Sparta se v úvodním vyřazovacím kole Evropské ligy střetne s anglickým Liverpoolem. Losování ve švýcarském Nyonu rozhodlo, že se první utkání bude hrát v Praze na Letné 17. února, odveta o týden později na Anfield Road. V případě postupu se Sparta utkání s úspěšnějším z dvojice Braga – Lech Poznaň.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparťané se mohli radovat potřetí...

Sparťané se mohli radovat potřetí... | Foto: Tomáš Adamec

Spartu tak čeká velice atraktivní soupeř, v jehož barvách hráli v minulých letech i čeští fotbalisté Patrik Berger, Vladimír Šmicer a Milan Baroš. Berger se Šmicrem vyhráli s Liverpoolem Pohár UEFA, Šmicer se navíc s „Reds“ radoval i z triumfu v Lize mistrů. To už byl v anglickém týmu také útočník Baroš.

V letošní sezoně se sice osmnáctinásobnému mistrovi Anglie nedaří a v tabulce anglické Premier League mu patří až devátá pozice, ale jména jako Gerard nebo Torres určitě budí velký respekt. "Samozřejmě se těším, je to jeden z nejslavnějších mančaftů v Evropě, takže, kdo by si tam nechtěl zahrát. Vyhecovaný to bude dost, nebude potřeba žádná extra motivace. Favoritem jsou samozřejmě oni," řekl po losování záložník Sparty Libor Sionko.

Přehrát

00:00 / 00:00

Libor Sionko po losování Evropské ligy

Z českých celků má zkušenosti ze soubojů s Liverpoolem pouze Slovan Liberec, který v sezoně 2000/2001 vypadl ve druhém kole Poháru UEFA po prohrách 0:1 a 2:3. Pro českého fanouška je zajímavý i los Ligy mistrů. Rosického Arsenal změří síly s Barcelonou, Chelsea Petra Čecha čeká souboj s dánským FC Kodaň, v jehož dresu se představí další český reprezentant Zdeněk Pospěch.

Los fotbalové Evropské ligy:
2. kolo: Sparta Praha - Liverpool, Neapol - Villarreal, Glasgow Rangers - Sporting Lisabon, Anderlecht - Ajax Amsterodam, Lech Poznaň - Braga, Besiktas - Dynamo Kyjev, Basilej - Spartak Moskva, Young Boys Bern - Zenit Petrohrad, Aris Soluň - Manchester City, PAOK Soluň - CSKA Moskva, Sevilla - Porto, Rubin Kazaň - Twente Enschede, Lille - PSV Eindhoven, Benfica Lisabon - Stuttgart, Metalist Charkov - Leverkusen, BATE Borisov - Paris St. Germain.
Osmifinále: Sparta Praha/Liverpool - Lech Poznaň/Braga, Benfica Lisabon/Stuttgart - BATE Borisov/Paris St. Germain, Besiktas/Dynamo Kyjev - Aris Soluň/Manchester City, Rubin Kazaň/Twente Enschede - Young Boys Bern/Zenit Petrohrad, PAOK Soluň/CSKA Moskva - Sevilla/Porto, Lille/PSV Eindhoven - Glasgow Rangers/Sporting Lisabon, Metalist Charkov/Leverkusen - Neapol/Villarreal, Anderlecht/Ajax Amsterodam - Basilej/Spartak Moskva.
Program vyřazovací části Evropské ligy:
2. kolo: 17. února - 24. února.
Osmifinále: 10. března - 17. března.
Čtvrtfinále: 7. dubna - 14. dubna (los 18. března).
Semifinále: 28. dubna - 5. května (los 18. března).
Finále: 18. května v Dublinu.

Los osmifinále fotbalové Ligy mistrů:
AS Řím - Šachtar Doněck, AC Milán - Tottenham, Valencie - Schalke, Inter Milán - Bayern Mnichov, FC Kodaň - Chelsea, Arsenal - Barcelona, Lyon - Real Madrid, Marseille - Manchester United.
Program vyřazovací části Ligy mistrů:
Osmifinále: 15. a 23. února - 8. a 16. března.
Čtvrtfinále: 5. a 6. dubna - 12. a 13. dubna (los 18. března).
Semifinále: 26. a 27. dubna - 3. a 4. května (los 18. března).
Finále: 28. května ve Wembley.

Tomáš Kohout, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme