Spartu spláchla v Moskvě bouřka. Na duel s CSKA je ale připravená, tvrdí Ščasný

Fotbalisté Plzně a Sparty začnou bojovat o účast v nejprestižnější klubové soutěži. Viktoriáni v Tel Avivu, Pražané v Moskvě. První seznámení se stadionem CSKA už mají hráči Sparty za sebou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Provazy deště se valí na fotbalisty pražské Sparty v Moskvě

Provazy deště se valí na fotbalisty pražské Sparty v Moskvě | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

Obloha nad moskevskou Chimki arenou se zatáhla a na předzápasovém tréninku Pražanů se na hráče valily provazy deště.

Dnes večer se však na fotbalisty Sparty bude dost pravděpodobně valit ofenzivní síla domácího týmu CSKA Moskva.

„Jsou agresivní, běhaví, rychlí, zároveň jsou na tom většinou dobře i technicky,“ říkal ještě v suchu na tiskové konferenci brankář pražské Sparty David Bičík, který bude útoku ruského týmu čelit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sparta už se seznámila se stadionem CSKA Moskva, na kterém začne bojovat o postup do Ligy mistrů. Ví také, že soupeř bude kvalitní. Více J. Plašil

„Vždycky vědí, jaké hráče chtějí. Mají dobré kontakty v Brazílii, vyhledávají hráče v Nizozemsku. Velmi dobře nakoupili Hondu – Japonce, který přestoupil do Milána. Možná je to jediný ruský top klub, který dokáže levně nakoupit a prodat za velké peníze,“ myslí si jeden z předních fotbalových expertů v Rusku Ivan Židkov.

Na takto kvalitně budovaný tým připravoval své svěřence trenér Zdeněk Ščasný – fotbalový trenér, který před lety vedl Panathinaikos Atény, a má tedy zkušenosti s důležitými zápasy.

Izrael není zrovna klidná země. Plzni tam hrozí nebezpečí spíš na hřišti

Číst článek

„Na takové zápasy se hráči dobře připravují, což podle mě sedí úplně stejně tady jako v Řecku. Když jsme třeba hráli s Arsenalem, tak hráči dokonce chodili, ptali se, jak to vidím, rozebírali, sami se zajímali, což před ligou nedělali vůbec. Tady hráči také výrazně zpozorněli,“ ujišťuje Ščasný.

Duel Sparty proti CSKA Moskva začne dnes od 18.15 českého času.

Jaroslav Plašil, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme