Špatné počasí a nečekaná porážka. Fotbalisté nevzpomínají na Island v dobrém

Fotbaloví reprezentanti dnes odpoledne odletí na Island, aby se tam v pátek večer zase o něco přiblížili postupu na mistrovství Evropy do Francie. Národní tým samostatného Česka na odlehlém ledovém ostrově v Atlantiku hrál zatím jenom jednou a byl z toho pořádný propadák.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Rosický je jediným reprezentantem, který byl v národním týmu už při porážce na Islandu v roce 2001

Tomáš Rosický je jediným reprezentantem, který byl v národním týmu už při porážce na Islandu v roce 2001 | Zdroj: ČTK

„Jediné, co si pamatuju, je, že jsme prohráli a foukal tam strašný vítr,“ směje se kapitán národního týmu Tomáš Rosický, který jako jediný vyráží na Island svým způsobem skládat reparát.

Jenom on byl ze současného mužstva u toho, když v září 2001 s Islandem mnohem slabším, než je ten dnešní, prohrála generace později tolik úspěšná třeba na Euru 2004 v Portugalsku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vzpomínky Tomáše Rosického, Jana Kollera a Petra Čecha na prohraný zápas na Islandu z roku 2001 natáčel reportér Jan Kaliba

„Asi jsme i soupeře podcenili. Island na nás vlítnul a zápas ovlivnilo moje vyloučení, pak začal soupeř dávat góly. To byla hlavní příčina naší porážky,“ vzpomíná nejlepší český střelec všech dob Jan Koller na zápas, ve kterém na sebe upozornil jenom potyčkou s Islanďanem Hreidarssonem.

Po ní tenkrát urostlého útočníka italský rozhodčí Messina vyloučil a jako důvod pak uvedl plivnutí na soupeře. Pro Kollera zatím poslední vystoupení českých reprezentantů na Islandu skončilo už po 40 minutách.

Fotbalisté se chystají na Island a zároveň někteří řeší svoji budoucnost

Číst článek

„Je to asi nejhorší zápas, který jsem v reprezentaci odehrál. Na takové duely člověk raději zapomíná. Věřím, že kluci zápas zvládnou a nedopadnou jako my,“ doufá Koller, který ví, že výběr kouče Pavla Vrby má velkou šanci probojovat se na šampionát do Francie.

„Moc bych jim to přál. Ve Francii žiju, byla by to paráda, pokud by kvalifikaci zvládli. Zápas na Islandu tomu napoví,“ doplnil autor 55 reprezentačních gólů.

Pokud čeští fotbalisté utkání v Reykjavíku neprohrají, zůstanou v čele své kvalifikační skupiny, kterou v polovině vedou o šest bodů před třetím Nizozemskem a o jeden právě před Islandem.

 

Boj o Francii pokračuje již tento pátek na Islandu!

Posted by Česká fotbalová reprezentace on 9. červen 2015


Seveřané jsou překvapivě silným soupeřem, co od roku 2001 udělal značný pokrok a kvalitou se teď českému týmu blíží rozhodně víc než před 14 lety, kdy senzačně zvítězil. Změnilo se tedy ledacos, jenom nezapomenutelné počasí najdou Češi na ostrově znovu podobné.

„Počasí bylo příšerné, pršelo a vítr byl neuvěřitelný,“ pamatuje si brankář Petr Čech, vedle Rosického další ze současných hráčů národního týmu, co reprezentoval na Islandu už v roce 2001, ovšem ve vítězném utkání jednadvacetiletých.

 

Fotogalerie z pondělního tréninku české reprezentace před kvalifikačním zápasem na Islandu

Posted by Česká fotbalová reprezentace on 9. červen 2015

Jan Kaliba, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme