Špatně rozehrál standardku a Lotyši udeřili. Moje chyba, přiznal Dočkal

Často rozhodují zápasy, ale umí také uškodit. Vlastní standardní situace zatím českým fotbalistům většinou pomáhaly, tentokrát ovšem jedna taková zapříčinila v evropské kvalifikaci jejich první zaváhání. Češi remizovali s Lotyšskem 1:1.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tak to nevyšlo, zpytoval Bořek Dočkal (vpravo) svědomí po nepřesně rozehrané standardní situaci

Tak to nevyšlo, zpytoval Bořek Dočkal (vpravo) svědomí po nepřesně rozehrané standardní situaci | Zdroj: ČTK

„Moje chyba. Zdálo se mi, že Lotyši mají hodně dobrých hlavičkářů, věřil jsem, že lepší řešení bylo standardku rozehrát,“ smutnil Bořek Dočkal, po jehož chybné rozehrávce soupeř z brejku udeřil.

„Celkově byli na standardky dobře připravení, šli rychle proti balonu a z toho vznikl ten gól, takže moje špatné řešení,“ dodal 26letý záložník.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dočkal na sebe vzal gól Lotyšů. Moje chyba, přihlásil se ke špatně provedené standardce

V dílně mistrů standardních situací, trenérů Pavla Vrby s Karlem Brücknerem, už vznikla řada signálů, které obalamutily nejednu obranu. Ale tohle vážně nebyl ten případ, nešlo o žádný špatně provedený fígl, dosvědčuje Tomáš Rosický.

„Tři čtvrtě manšaftu nevědělo, co se děje. Na tréninku jsme tohle nezkoušeli. Měli jsme připravenou řadu signálu, ale tohle připravené teda vůbec nebylo (úsměv),“ vysvětloval kapitán národního týmu.

Domácím hráčům se v Edenu nedařily ani další standardní situace, a i proto byli na pokraji porážky. Nakonec ji ale odvrátili. Remízu zajistil z dorážky po střele Procházky střídající Václav Pilař.

„Jsem samozřejmě rád, že jsem dal gól a přispěl k jedinému bodíku. Ale my nemůžeme být spokojení. Chtěli jsme získat tři body a získali jsme pouze jeden,“ připomněl Václav Pilař.

Češi i tak vedou skupinu A, a to o bod před Islandem a o šest před Nizozemskem. Čeká je ještě druhá polovina evropské kvalifikace, ve které jim snad vlastní standardní situace budou opět víc pomáhat než škodit.

Jan Suchan, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme