Sporná penalta hýbe i po dvou letech Plzní a Spartou

Čas umí hojit rány, ale fotbalista David Limberský se zítra zřejmě znovu přesvědčí, že někdy to může trvat nekonečně dlouho. Zase bude hrát za Plzeň o čelo ligové tabulky proti Spartě a zase na něj budou fanoušci pražského týmu pískat, kdykoli se dotkne míče.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparťané doufají, že se budou z gólu radovat i tentokrát

Sparťané doufají, že se budou z gólu radovat i tentokrát | Zdroj: ČTK

Od Limberského přifilmovaného pádu a následného gólu z penalty, po kterém před dvěma roky Plzeň Spartu naposledy porazila, nemohou sparťané svého bývalého hráče vystát - a zášť nijak neslábne.

„Pro mě osobně nic mimořádného, že bych hrál proti bývalému klubu. Mým klubem je odmala Viktorka. Za poslední roky je Sparta náš největší rival a takhle se na to má koukat,“ říká Limberský.

Nic dalšího včetně vytrvalého nenávistného pískotu na vlastní osobu plzeňského obránce na duelech se Spartou příliš nevyvádí z míry. A tak by asi ani on nebyl proti, kdyby se v sobotu zopakoval scénář předloňského utkání, po kterém se rivalita Plzně se Spartou přenesla až do soudních síní.

Přehrát

00:00 / 00:00

Že se na spornou penaltu nezapomnělo připomíná Jan Kaliba

Jen si to představte - Limberský padá v pokutovém území, rozhodčí Jílek nařizuje pokutový kop a Plzeň díky tomu vítězí 1:0.

„Já bych si to i přál, bylo by to divadlo. Ne na hřišti, ale u těch blázínků v hledišti. A vyvrcholení by bylo, kdyby ji i šel kopat a dal to. Asi by Sparta odhlásila svůj klub z ligy,“ přeje si škodolibě někdejší prvoligový hráč Plzně a fanoušek současného týmu Viktorie František Sudík.

Ne každému přijde pomyšlení na opakování dva roky starého scénáře tak humorné a inspirativní. Do téhle skupiny můžeme počítat třeba Ladislava Krejčího.

„Nad tímhle nepřemýšlím a ani to není moje věc jako hráče. Doufám, že to bude dobrý fotbal s lepším koncem pro nás,“ přeje si.

Ale ne všichni ze současného kádru Sparty dva roky starou křivdu z utkání v Plzni pamatují, a tak i v pražském táboře najdeme hráče, kteří si dokážou pohrávat s myšlenkou, že bedlivě sledovaný a v boji o titul důležitý zápas může zase rozhodnout jedno kontroverzní zapískání.

„Může se to stát, ale je to fotbal a aspoň by pak bylo o čem mluvit,“ připomíná se svým nadhledem příležitostného myslivce sparťanský kapitán David Lafata. I tak se dá přistupovat k nejvypjatějšímu utkání českého fotbalového podzimu, které vám v sobotu od čtvrt na devět večer přineseme celé v přímém přenosu.

Jan Kaliba, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme