Spory ke Slavii patří už od jejího vzniku, říká příznivec sešívaných

Fotbalová Slavia má za sebou rozkol ve vedení klubu, který vyvrcholil rezignací šéfa představenstva Jiřího Šimáněho. Fanoušci i experti mohou stále ještě čerstvou událost vnímat různě, ale třeba z historického pohledu nejde o nic nového. Sešívaní jsou konflikty a názorovými střety v managementu pověstní a různými třenicemi trpí prakticky od svého vzniku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér současné Slavie Dušan Uhrin

Trenér současné Slavie Dušan Uhrin | Zdroj: ČTK

Když fanoušci Slavie na sociálních sítích a různých diskuzních fórech komentují výsledek sporu dvou čelných manažerů Jiřího Šimáněho a Jaroslava Tvrdíka, který zastupuje čínské majitele, dost často si neodpustí povzdech: "Proč nemůže být ve Slavii chvíli klid?"

Přehrát

00:00 / 00:00

Už původní cyklistická Slavie byla plná sporů. Tam se prostě všichni hádali, říká fotbalový nadšenec z Odboru přátel Slavie Miroslav Pomikal

Narážejí tím na různé postavy i příběhy, ke kterým by se místo tradiční hvězdy ve znaku hodil spíše křížek. A že už jich v historii klubu bylo, vždyť Slavii rozkládají prakticky od chvíle, kdy před více než sto dvaceti lety vznikla.

„Podle toho, co jsme si teď četli ve starých materiálech, tak už původní řečnická a cyklistická Slavia byla plná sporů. Tam se prostě všichni hádali. Zřejmě to souvisí s tím, že tam byla obrovská nenávist z doby té, kdy ze Slavie odešli cyklisté, které převálcoval ten fotbalový odbor,“ vypráví fotbalový nadšenec z Odboru přátel Slavie Miroslav Pomikal, který po historických událostech pátral v dobovém tisku.

Ostatně i nedávno vzpomínanou velkou rivalitu Slavie a Sparty kdysi vyšponovalo pnutí uvnitř sešívaného tábora.

„Sparta najednou cítila, že má dobré mužstvo. V roce 1903 se slávisté pohádali do krve a jejich tři největší hvězdy Baumruck, Košek a Krummer přestoupili do Sparty,“ říká Miroslav Pomikal.

Šéf Slavie Šimáně rezignoval. Nesouhlasí se stylem vedení klubu

Číst článek

Už dávno neplatí, že spory ve slávistickém vedení končívají odchodem klíčových fotbalistů k rivalovi, ale že tradiční klub oslabují, je z mnoha dalších příkladů "sešívané historie" zřejmé.

A o co může přijít tentokrát, po odchodu Jiřího Šimáněho z pozice šéfa představenstva, naznačují jenom pár dní stará slova manažera akademie Jiřího Plíška, který si právě přítomnost dnes už bývalého předsedy ve vedení fotbalové Slavie pochvaloval.

„Je tím, kdo má systematičnost a koncepci. Uvědomuje si spoustu detailů a hlavně je to člověk, který mluví s vizemi,“ prohlásil před několika dny Jiří Plíšek.

Jaroslav Plašil, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme