Srovnávací gól Teplic s fotbalisty Mladé Boleslavi trochu zamával, přiznal trenér Svědík

Jen sportovní výkon někdy na chtěný výsledek nestačí. Je potřeba i psychická síla. Fotbalisté Mladé Boleslavi vedli v lize nad Teplicemi 1:0 a mohli přidat i další góly. Jenže se to nestalo a soupeř zhruba půl hodiny před koncem vyrovnal.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vukadinovič zahodil v utkání několik šancí

Vukadinovič zahodil v utkání několik šancí | Zdroj: ČTK

„Bylo vidět, že s tím mužstvem to psychicky trošku zamávalo,“ všiml si mladoboleslavský trenér Martin Svědík, který k týmu nastoupil po podzimní části ligy. Na poznání kádru tak měl celou přípravu. A ta vypadala dobře. Jenže zápas „o nic" se od soutěžního utkání dost liší.

„Když jsme je viděli v zápase přípravy, tak to bylo diametrálně odlišné než potom, když přišla generálka s Táborskem. Tam už tam byl pocit hráčů, že jim třeba zpracování trvá déle a práce s míčem není až tak kvalitní a samozřejmě se to potom projevilo v Karviné.“ Tam ale Mladá Boleslav vybojovala bod.

Přehrát

00:00 / 00:00

Inkasovaný gól v utkání s Teplicemi naznačil, že Boleslav musí zapracovat na psychice

Teď doma s Teplicemi už konečně chtěla přerušit sedmi zápasovou sérii bez vítězství, jenže to nevyšlo a série pokračuje. „Víme o tom, ale že bychom si to v kabině říkali, to ne. Ale v podvědomí to tam určitě lehce je,“ říká záložník Petr Mareš. I když měla Mladá Boleslav dlouho víc šancí, nakonec se bála o remízu.

A stačil jediný zmiňovaný moment - inkasovaný gól. Po něm přišel strach o výsledek, který zdá se ovlivnil psychiku hráčů.

„Nemělo by to být. Neříkám, že to je správně, ale pak tam nebyl nikdo, kdo by to zvednul. V tomhle nám to chybí. Takovou tu odvahu vzít to na sebe a v podstatě týmu určit nějaký rytmus hry,“ myslí si trenér Martin Svědík. Mladá Boleslav patří už delší dobu k nadprůměru české ligy, pokud ale chce být mezi úplnou špičkou, musí podobné věci odstranit.

Mirko Vasič Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme