Stadion Slovácka získává novou hrací plochu, hrát se na ní má za 3 týdny

Uherské Hradiště hostí v červnu evropský šampionát jednadvacetiletých, a tak to teď na stadionu prvoligového Slovácka nevypadá zrovna fotbalově. Hráče jednotlivých týmů a fanoušky na tribunách dočasně nahradili stavební dělníci a bagry s další technikou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Výměna trávníku na stadionu v Uherském Hradiště běží podle plánu

Výměna trávníku na stadionu v Uherském Hradiště běží podle plánu | Foto: www.fcslovacko.cz

„Pod celoplošnou drenáží je hloubková drenáž. To je deseticentimetrová vrstva drtě, na kterou bude položen topný systém. Ten bude zavezen 20 centimetry tříděného písku, na to přijde dalších 12 centimetrů vegetační vrstvy,“ vysvětluje alchymii nového trávníku Zdeněk Philipp.

Nyní se pokládá systém vyhřívání. „Po celém trávníku budou položeny trubky, které jsou zhruba 30 centimetrů od sebe. Bude jich tu položeno 25 až 27 kilometrů,“ přidává údaje muž, který řídil stavbu nových trávníků na mnoha nejen prvoligových stadionech.

Přehrát

00:00 / 00:00

Postup prací na stadionu Slovácka zkontroloval i reportér ČRo Pavel Sedláček

Pomáhá i nejmodernější technika. „Je tu laserové zařízení, kterým rovnáme celé hřiště. Je nastavené na buldozer, který rovná základ hřiště, protože opravujeme drenáže, které nebyly funkční,“ dodává Zdeněk Philipp.

Stadion Slovácka v přípravách na šampionát fotbalistů do 21 let prochází většími úpravami, které se netýkají pouze trávníku.

„Hlavní část, kterou po nás UEFA vyžadovala, byly úpravy stadionu v oblasti médií a ‚hospitality‘, tedy zázemí pro VIP hosty,“ říká tiskový mluví Slovácka František Uhříček.

„Vyrostou nové turnikety. Fanouškům se rozšířila a upravila sociální zařízení, která nebyla odpovídající. Začneme využívat novou velkoplošnou obrazovku, bude na místě stávající tabule a bude o malinko větší,“ dodává zástupce šestého týmu tabulky.

První ligový zápas se na novém trávníku bude hrát už 25. dubna, kdy Slovácko hostí Liberec.

Pavel Sedláček, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme