Stal se zázrak, chceme si to užít, hlásili po nevídaném obratu v LM fotbalisté Barcelony

Fotbalová Barcelona zažila na půdě Ligy mistrů rekordní večer. Jako první tým v historii postupuje podesáté v řadě do čtvrtfinále, navíc po rekordním obratu v dvojutkání s Paris St. Germain. Po úvodní porážce o čtyři branky totiž v domácí odvetě na Camp Nou Katalánci zvítězili 6:1.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Barcelony porazili PSG 6:1 a postoupili do čtvrtfinále Ligy mistrů

Fotbalisté Barcelony porazili PSG 6:1 a postoupili do čtvrtfinále Ligy mistrů | Zdroj: Reuters

„Stal se zázrak. Občas se to takhle sejde – obzvlášť, když bojujete až do konce,“ prohlásil po zápase stoper Barcelony Gerard Pique.

„Ten triumf si chceme náležitě užít. Je to pro nás obrovské ponaučení. Někteří lidé nás před odvetou odepisovali, ale tato skvělá generace hráčů ukázala světu, že nikdy nic nevzdává a bojuje za všech okolností,“ uvedl Pique.

Cesta Katalánců za senzací byla velmi dramatická. Blaugranas necelou půlhodinu před koncem odvety po snížení hostujícího Cavanyho na 1:3 totiž potřebovali k postupu vstřelit další tři branky. To se jim dlouho nedařilo.

Historický obrat. Barcelona nastřílela PSG 6 gólů a postupuje do čtvrtfinále Ligy mistrů

Číst článek

Až s koncem normální hrací doby se poprvé trefil z přímého kopu Neymar a za necelé dvě minuty skóroval znovu - tentokrát z penalty, pokutový kop proměnil na začátku druhé půle i Messi.

Rozhodčí nastavil nad rámec 90 minut dalších pět a právě v té poslední se po Neymarově centru prosadil ještě střídající Sergi Roberto a dokonal fantastický obrat.

„Cílem mužstva pro tuto sezonu je získat treble, což znamená vyhrát všechny tři soutěže. Hlavně v Lize mistrů musíte hrát pořád na hodně vysoké úrovni, abyste mohli pomýšlet na triumf. Nesmíte si dovolit zaváhat, to se nám sice v Paříži nepovedlo, ale dostali jsme šanci na odvetu a využili jí,“ dodal trenér Barcelony Luis Enrique, který u týmu po sezoně skončí.

Jakub Kanta, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme