Startuje německá Bundesliga. Fanoušci Bayernu Mnichov věří ve čtvrté vítězství v řadě

Začátek německé fotbalové Bundesligy provází stejná otázka jako před minulými sezonami: Zastaví někdo mnichovský Bayern? Naposledy se to povedlo Dortmundu v roce 2012, od té doby vládne bavorský velkoklub a na jaře se může stát prvním týmem, který vyhraje německou Bundesligu počtvrté za sebou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci Bayernu Mnichov

Fanoušci Bayernu Mnichov | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

„Jsme našimi úspěchy velmi rozmazlení, to si musíme přiznat. Skvělé by bylo vyhrát Ligu mistrů, až by člověk řekl, že bychom se kvůli vítězství v ní vzdali bundesligového titulu. Ale Bundesliga je prostě povinná, triumf v Lize mistrů by byl něco speciálního,“ říká fanoušek Bayernu Markus Aigner.

I jeho slova ukazují, jak vysoká jsou v Mnichově očekávání. Ligu mistrů sice Pep Guardiola od svého příchodu do Bavorska před dvěma lety ještě nevyhrál, v obou případech vypadl v semifinále, v Německu je ale jeho tým bezkonkurenční.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vyhraje Bayern Mnichov počtvrté za sebou Bundesligu? Co si o tom v den startu nového ročníku německé fotbalové ligy, myslí fanoušci i samotní hráči?

V Bundeslize sbírá rekordy, jednu sezonu vyhrál o 19, druhou o 10 bodů. Vedení Bayernu mu navíc stále ochotně plní přestupová přání.

Odešla sice klubová legenda Bastian Schweinsteiger, za skoro 70 milionů eur ale dorazily slušné náhrady - Douglas Costa ze Šachťaru Doněck a Arturo Vidal z Juventusu Turín.

„Splnil se mi sen. Už je to hodně let, co jsem začal hrát fotbal profesionálně, a teď se mi podpisem smlouvy s Bayernem splnil sen být v takovém velkoklubu. Budu se snažit hrát co nejlépe a chci vyhrávat tituly, to je pro mě nejdůležitější,“ přiznává Vidal. V tom se shoduje s fanoušky svého nového zaměstnavatele.

Dalšími adepty na trofej pro vítěze Bundesligy jsou Wolfsburg a Dortmund. Když se mluví o možných sestupujících, i tady mají experti a sázkaři jasno. Ingolstadt, který se do soutěže probojoval poprvé v historii. Svému osudu se ale tenhle tým chce vzepřít podobně, jako se to v úvodu české Synot ligy daří odepisovanému nováčkovi ze Zlína.

„Všechny ankety nás pasují na sestup. Ale to nevadí, protože není důležité, co si o vás myslí ostatní, ale co si o sobě myslíte sami. A my víme, že to můžeme ostatním týmům pěkně znepříjemnit,“ slibuje trenér Ralph Hasenhüttl, který v Ingolstadtu vede i útočníka Tomáše Pekharta.

Čechů je na soupiskách bundesligových týmů celkem deset a většina z nich bude o své místo bojovat - získat ho pro ně bude patrně těžší než pro Bayern obhájit titul.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme