Strašák jménem Borussia. Obhájci Ligy mistrů z Madridu jedou do obávaného Vestfálska

Fotbalisté Borussie Dortmund se v úterý v Lize mistrů pokusí prodloužit sérii domácích výher proti Realu Madrid na čtyři. Naopak úřadujícím evropským šampionům ze Španělska hrozí v případě neúspěchu ukončení řady devatenácti soutěžních zápasů bez porážky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Real Madrid čeká v úterý v Signal Iduna Parku žluto-černé peklo

Real Madrid čeká v úterý v Signal Iduna Parku žluto-černé peklo | Zdroj: Reuters

Z pěti utkání na stadionu Dortmundu nedokázal Real ani jedno vyhrát a z předchozích třech výjezdů do Vestfálska se vrátil s prázdnou.

Také tentokrát se budou obhájci loňského triumfu v Lize mistrů muset mít hodně na pozoru, pokud nechtějí počtvrté za sebou na půdě Borussie prohrát.

Přehrát

00:00 / 00:00

Madridský Real se veze na vlně devatenácti soutěžních duelů bez porážky, kterou loni odstartoval právě v Německu

„Víme, že nás nečeká vůbec lehký zápas. Dortmund teď hraje ve velmi dobré formě. Ale pro nás se nic nemění, chceme se soustředit na naši hru jako v každém jiném utkání, soupeře porazit a inkasovat co nejméně gólů. Moc se na tuhle výzvu těším,“ říká německý záložník Realu Toni Kroos.

Především útočná fáze Borussii v posledních zápasech šlape. Po výhře 6:0 nad varšavskou Legií nasázeli její hráči ve třech bundesligových duelech dalších čtrnáct gólů.

„Věříme si a můžeme jít do zápasu s hlavami nahoře. Nastříleli jsme spoustu gólů, vytvořili si i další šance, přestože jsme soupeře do ničeho moc nepouštěli. Jasně že chceme vyhrát i teď a ukázat všem, že tady jsme doma my a že se odtud body nevozí,“ burcuje gólman Dortmundu Roman Bürki.

Real Madrid na německé půdě obecně body moc nezískává. Svědčí o tom i fakt, že aktuální série devatenácti zápasů bez porážky začala pod vedením kouče Zinedina Zidana po prohře ve Wolfsburgu ve čtvrtfinále loňského ročníku.

Památný šlágr z roku 2013

Jakub Kanta, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme