Sledovali jsme ONLINE: České Budějovice remizovaly se Slavií 1:1

Utkání 12. kola Synot ligy, ve kterém hostily České Budějovice pražskou Slavii, skončilo nerozhodně 1:1. Skóre otevřel po faulu brankáře Křížka na Milana Škodu z pokutového kopu Piták, konečný stav určil po shrumáži v pokutovém území Slavie domácí Vošahlík.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Slavie Hrubeš vyráží míč před dotírajícími hráči Českých Budějovic

Brankář Slavie Hrubeš vyráží míč před dotírajícími hráči Českých Budějovic | Zdroj: ČTK

V Českých Budějovicích začala aktivněji Slavia, ale na první šanci se čekalo do 15. minuty, kdy střela Zmrhala na vzdálenější tyč pouze o kousek minula branku domácích.

I další nebezpečnou akci měl na svědomí hostující Zmrhal. Tentokrát po centru Dobrotky neprostřelil českobudějovickou obrannou hráz.

Nejblíže gólu byl Milan Škoda ze Slavie, který si naskočil na centr Juhara z rohového kopu, ale brankář Křížek byl pozorný a míč vyrazil. V závěru prvního poločasu zahrozili dvakrát domácí.

A dvakrát se zaskvěl brankář Slavie Hrubeš. Nejdříve reflexivním zákrokem vyrazil hlavičku Herzána a vzápětí se dokázal natáhnout na tvrdou přízemní střelu Michala Škody z dvaceti metrů.


Ve druhém poločase Slavia přidala a první velkou šanci si vypracoval Dobrotka. Jeho střelu vykopl z prázdné branky Lengyel. Na druhé straně vychytal Hrubeš Brunclíka, který před ním byl úplně sám.

Čtvrt hodiny před koncem se dostal do kontaktu s brankářem Křížkem útočník Slavie Milan Škoda a rozhodčí Královec odpískal pokutový kop. K tomu se postavil střídající Piták a s přehledem poslal Slavii do vedení.

České Budějovice se nevzdaly, na hrot se vysunul jejich kapitán Lengyel a nakonec se dočkaly vyrovnání. Po dlouném pasu do pokutového území svedl právě Lengyel souboj s brankářem Hrubešem, míč se odrazil k Vošahlíkovi a ten se trefil přesně k tyči.

12. kolo první fotbalové ligy:

Dynamo České Budějovice - Slavia Praha 1:1 (0:0)
Branky: 87. Vošahlík - 75. Piták z pen. Rozhodčí: Královec - Jiřík, Mokrusch. ŽK: Kladrubský, Hanzlík, Křížek - Dobrotka, Piták. Diváci: 4517.
Č. Budějovice: Křížek - P. Novák, Podstavek, Lengyel, Hanzlík - Klesa (62. Vošahlík), Benát (55. Brunclík), Kladrubský (70. Koreš), Herzán, Hora - Michal Škoda. Trenér: Urban.
Slavia: Hrubeš - Dobrotka, Bílek, Latka, Juhar - V. Vukadinovič (72. Piták), Zmrhal, Baéz (88. Petr), Kodr, M. Černý - Milan Škoda (84. Balaj). Trenér: Beránek.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme