Sledovali jsme ONLINE: Fotbalisté ztratili první body, s Lotyšskem remizovali 1:1

Česká fotbalová reprezentace ztratila první body v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy 2016. Svěřenci trenéra Pavla Vrby po čtyřech podzimních výhrách pouze remizovali s Lotyšskem 1:1. Hosté vedli v Edenu od 30. minuty po trefě Višnakovse, Češi ale dokázali zásluhou Pilaře v poslední minutě srovnat a tabulku skupiny A vedou o bod před Islandem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Českému týmu zařídil v duelu s Lotyšskem alespoň bod Václav Pilař (v červeném)

Českému týmu zařídil v duelu s Lotyšskem alespoň bod Václav Pilař (v červeném) | Zdroj: ČTK

I sám trenér Vrba před zápasem mluvil o tom, že jeho svěřenci půjdou do utkání s Lotyšskem v roli favoritů. V prvním poločase byl ale nebezpečnější celek z Pobaltí. Už po třech minutách hlavičkoval po rohu těsně vedle kapitán Gorkšs.

Český výběr měl sice míč častěji na kopačkách, ovšem proti vyztužené obraně soupeře se nedokázal prosazovat. Jedinou vážnější šancí byla střela Krejčího, která skončila těsně nad brankou.

Domácí nabídli Lotyšům první gól vlastní chybou při rozehrávce standardní situace. Dočkal poslal těžkou přihrávku Plašilovi, ten nedokázal míč zpracovat a hosté šli do brejku, na jehož konci byl Višnakovs. Ten tváří v tvář Čechovi nezaváhal – 0:1.

Hned od úvodu druhého poločasu Češi svého soupeře tlačili. K tomu přispěl i střídající Pilař, který hru Vrbova výběru notně oživil. Po centru plzeňského záložníka trefil Lafata hlavou břevno.

Po hodině hry napálil Procházka odražený míč těsně vedle, další Lafatovo zakončení vyrazil dobrým zákrokem brankář Vanins a individuální akci aktivního Pilaře chybělo jen přesnější zakončení.

Zápas mohl definitivně rozhodnout tři minuty před koncem Šabala. Jablonecký forvard využil netaktického vyběhnutí gólmana Čecha a obloučkem zakončoval do prázdné branky. Míč ale poslal o pár centimetrů mimo českou svatyni.

Jak se záhy ukázalo, Lotyšsko to přišlo hodně draho. V poslední minutě střelu Procházky dokázal brankář Vanins ještě vyrazit, ale na dorážku Pilaře už dosáhnout nemohl. Češi ještě mohli skóre dokonce otočit, ale po Daridově ráně trefil dorážející Necid v ofsajdu ležícího spoluhráče Václava Kadlece.

Základní sestava, která nastoupila do kvalifikačního utkání s Lotyšskem | Foto: ČTK

Utkání kvalifikace o postup na mistrovství Evropy ve fotbale 2016 v Praze:

Skupina A:

ČR - Lotyšsko 1:1 (0:1)

Branky: 90. Pilař - 30. A. Višnakovs. Rozhodčí: Estrada - Martínez, Sobrino (všichni Šp.). ŽK: Limberský, Dočkal - Gorkšs, Freimanis. Diváci: 13.722.

ČR: Čech - Gebre Selassie, Procházka, M. Kadlec, Limberský - Darida, Plašil (46. Pilař) - Dočkal, Rosický, Krejčí (57. Necid) - Lafata (81. V. Kadlec). Trenér: Vrba.
Lotyšsko: Vanins - Freimanis, Dubra, Gorkšs, Maksimenko - Rakels, Tarasovs, Laizans (66. Ikaunieks), Zjuzins (87. Žigajevs), A. Višnakovs (82. Fertovs) - Šabala. Trenér: Pahars.

Astana: Kazachstán - Island 0:3 (0:2)
Branky: 32. a 90.+1 Bjarnason, 20. Gudjohnsen.

Amsterodam: Nizozemsko - Turecko 1:1 (0:1)
Branky: 90.+2 Sneijder - 37. Yilmaz.

Skupina B:

Haifa: Izrael - Wales 0:3 (0:1)
Branky: 50. a 77. Bale, 45.+1 Ramsey. ČK: 52. Tibi (Izrael).

Andorra la Vella Andorra - Bosna a Hercegovina 0:3 (0:1)
Branky: 13., 49. a 62. Džeko.

Brusel: Belgie - Kypr 5:0 (2:0)
Branky: 21. a 66. Fellaini, 35. Benteke, 67. Hazard, 80. Batshuayi.

Skupina H:

Záhřeb: Chorvatsko - Norsko 5:1 (1:0)
Branky: 30. Brozovič, 54. Perišič, 66. Olič, 87. Schildenfeld, 90.+4 Pranjič - 81. Tettey. ČK: 74. Čorluka (Chorvatsko).

Baku: Ázerbájdžán - Malta 2:0 (1:0)
Branky: 4. D. Gusejnov, 90.+2 Nazarov.

Sofia: Bulharsko - Itálie 2:2 (2:1)
Branky: 11. Popov, 17. Micanski - 4. vlastní J. Minev, 84. Éder.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme