Sledovali jsme ONLINE: Jablonec prohrál ve 3. předkole Evropské ligy s Kodaní 0:1

Fotbalistům Jablonce se nepodařil vstup do 3. předkola Evropské ligy, když na domácím stadionu prohráli s dánským FC Kodaň 0:1. Jediný gól vstřelil v úvodu druhého poločasu záložník Verbič.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Aktivní jablonecký záložník Crnkič v utkání Evropské ligy s Kodaní

Aktivní jablonecký záložník Crnkič v utkání Evropské ligy s Kodaní | Zdroj: ČTK

Utkání začalo za lehkého deště a oba týmy byly v úvodnu hodně opatrné. Domácí ale byli přece jenom o něco aktivnější a zejména Crnkič v prvních minutách hýřil aktivitou.

Ve čtvrté minutě se uvolnil v pokutovém území, ale přízemní střelou těsně minul kodaňskou branku. Za další čtyři minuty zahrával přímý kop z dvaceti metrů Pospíšil, trafil však pouze obránce a od něj se míč odrazil na rohový kop.

Asi největší šanci měl v pětatřicáté minutě Wágner. Jablonecký útočník odberal na polovině hřiště míč dlouho rozehrávajícími Jörgensenovi a postupoval sám na brankáře Andersena. Obránce ale stačil Wágnera doběhnout a celou situaci zachránit.

V dalším nadějném střeleckém pokusu trefil Novák pouze ležícího obránce. Největší šanci Kodaně připravil jablonecký brankář Hrubý, když mu vypadl centrovaný míč a Novák měl velké problémy, aby odvrátil nebezpeční alespoň na rohový kop.

Druhý poločas začal pro Jablonec špatně. Po šesti minutách se opřel z pětadvaceti metrů do míče hostující Verbič a brankář Hrubý na jeho parádní střelu nedosáhl - 0:1!

Trenér Šilhavý na nepříznivý stav reagoval dvojitým střídáním, poslal do hry Trávníka s Teclem, ale druhý jmenovaný byl na hřišti pouze čtyři minuty. Po nesmyslném faulu v rohu hřiště viděl červenou kartu a musel do kabin.

V deseti hráčích už nedokázal Jablonec vyrovnat, Kodaň dobře kontrolovala hru, držela míč a nepustila soupeře do žádné šance.

Úvodní zápas 3. předkola fotbalové Evropské ligy:

FK Jablonec - FC Kodaň 0:1 (0:0)
Branka: 51. Verbič. Rozhodčí: Gestranius - Aravirta, Alakare (všichni Fin.). ŽK: Hübschman - Delaney. ČK: 69. Tecl (Jablonec). Diváci: 4830.
Jablonec: Hrubý - Karavajev, Pernica, Beneš, Novák - Hübschman - Masopust (62. Tecl), Greguš, Pospíšil (62. Trávník), Crnkič - Wágner (76. Doležal). Trenér: Šilhavý.
Kodaň: Andersen - Ankersen, M. Jörgensen, Antonsson, Augustinsson - Toutouh (63. Kvist), Amartey, Delaney, Verbič (81. Kusk) - Santander (87. Pourié), N. Jörgensen. Trenér: Solbakken.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme