Sledovali jsme ONLINE: Plzeň porazila Baník 2:0 a upevnila si vedení v Synot lize

Viktoria Plzeň porazila v 8. kole Synot ligy na domácím hřišti ostravský Baník 2:0, když skóre otevřel v prvním poločase z penalty Kolář, konečnou podobu výsledku určil po přestávce a centru Tecla Vaněk. Hosté hráli od úvodní branky bez vyloučeného Kaši.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

P20140Daniel Kolář se raduje z vedoucího gólu Plzně na hřišti Šachťaru Doněck. (Viktoria Plzeň - Šachťar Doněck)

P20140Daniel Kolář se raduje z vedoucího gólu Plzně na hřišti Šachťaru Doněck. (Viktoria Plzeň - Šachťar Doněck) | Zdroj: ČTK

Ostrava začala v Plzni odvážně a domácí Viktorii vůbec nepustila do očekávaného náporu. První gólovou šanci měl až ve 27. minutě Kolář, kterého našel přesným centrem na malém vápně Petržela.

Plzeňský ofenzivní záložník však ve stoprocentní šanci selhal, když hlavičkoval nad ostravskou branku.

Skóre tak otevřeli domácí o čtyři minuty později. Kaša zaváhal v souboji s Chramostou, kterého následně fauloval. Za nedovolený zákrok viděl červenou kartu a navíc dostala Viktoria výhodu pokutového kopu.

K tomu se postavil Kolář a nezaváhal. Plzeň se tak dostala do vedení a navíc od 31. minuty hraje proti deseti ostravským hráčů. Nicméně do další gólovou šanci už si domácí nevypracovali. Za zmínku stojí pouze střela Hrošovského nad branku Pavlenky.


Druhý poločas začal náporem Plzně, ale hosté i v deseti velice pozorně bránili. Za zmínku stojí pouze šance Procházky, který po zpětné přihrávce střídajícího Tecla z ideální pozice přestřelil levou nohou branku.

Dvacet minut před koncem se dostal do zakončení Vaněk a jeho ránu z hranice pokutového území vyrazil parádním zákrokem brankář Pavlenka.

O dvě minuty později už se plzeňský hráč radoval. Po centru Tecla si Vaněk krásně naběhl na hlavičku a zamířil přesně k tyči. Třetí gól mohl dát i Tecl, který dostal krásný míč za obranu a lobem se pokusil přehodit vybíhajícího ostravského brankáře, ale mezi tři tyče se netrefil.

8. kolo první fotbalové ligy:

Viktoria Plzeň - Baník Ostrava 2:0 (1:0)
Branky: 32. Kolář z pen., 75. Vaněk. Rozhodčí: Příhoda - Hájek, Štěrba. ŽK: Hejda, Chramosta - Byrtus, Narh. ČK: 31. Kaša (Ostrava). Diváci: 11.072.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Procházka, Limberský - Vaněk, Hrošovský - Petržela (70. Hořava), D. Kolář (80. Bakoš), Pilař - Chramosta (46. Tecl). Trenér: M. Koubek.
Ostrava: Pavlenka - Frydrych, Kaša, Stronati, Sukup - Petrus (64. Narh), Šichor, Lindpere (58. Byrtus), Greguš, Štěpán - Azevedo (83. Kukec). Trenér: Bernady.

Vojtěch Bureš, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme