Boleslav i díky Barošovi porazila Baník 3:0. Plzeň se po výhře nad Slováckem vrátila do čela tabulky

Sedmnácté kolo nejvyšší fotbalové soutěže dnes zakončily dva zápasy. Mistrovská Plzeň vyhrála na Slovácku 2:1, zatímco beznadějně poslední Baník prohrál na hřišti ambiciózní Mladé Boleslavi 0:3 poté, co první dva góly domácích vstřelil útočník Milan Baroš.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Baroš opět hraje proti klubu, který ho přivedl do velkého fotbalu

Milan Baroš opět hraje proti klubu, který ho přivedl do velkého fotbalu | Foto: FK Mladá Boleslav

„Je to první jarní kolo. Už skončil dril a začíná soutěž, tahle část sezony je zábavnější. Přijede Baník. Těším se, i když spoustu kluků už tam neznám. Je tam hodně nových mladých kluků, i trenér. Je to pro mě nový Baník a jsem zvědavý, jak na tom budou,“ řekl před zápasem slavný odchovanec Ostravy Milan Baroš.

Baroš ale do zápasu nastoupil v dresu Mladé Boleslavi. První šanci ještě nevyužil, ve 14. minutě mu ale patičkou připravil míč Chramosta a ostravská legenda překonala svůj bývalý tým. Za gól na 1:0 se útočník ve službách Středočechů okamžitě gestem omlouval fanouškům Baníku.

Baník se chystá na druhou ligu. Nebučte na hráče, prosí fanoušky nový majitel

Číst článek

Ostrava sice předváděla sympatický výkon, nicméně herně na favorizovaný tým nestačila. Když pak na začátku druhé půle domácí, opět zásluhou Baroše, zvýšili na 2:0, bylo o vítězi prakticky rozhodnuto. V závěrečných minutách pak navíc Boleslav přidala ještě jeden gól, když se z protiútoku prosadil Aleš Čermák.

Mladá Boleslav tímto navázala na úspěšnou sérii domácích zápasů s ostravským soupeřem, kterého na svém hřišti porazila už posedmé za sebou.

Zato Baník prohrál již 12. zápas v řadě a jeho záchrana v nejvyšší soutěži by byla zázrakem. A zdá se, že na tom nic nezmění nedávno příchozí kouč Vlastimil Petržela a ani nový majitel klubu Václav Brabec.

Plzeň vyhrála na Slovácku a vrátila se do čela ligy

Po včerejší výhře Sparty dnes Plzeň potřebovala na hřišti získat alespoň bod k tomu, aby se i po 17. kole udržela na první příčce Synot ligy. To se Západočechům nakonec podařilo, když díky dvěma gólům v prvním poločase zdolali Slovácko v poměru 2:1.

Plzeň šla do vedení již ve 12. minutě, kdy Daniel Kolář hlavou zužitkoval centr Kovaříka.

Stav 1:0 pro hosty následně vydržel čtvrthodinu hry, když na 2:0 zvýšil z penalty svým druhým gólem v zápase Kolář.

Hráči Slovácka měli v prvním poločase méně ze hry, ale ve druhé půli svůj výkon zlepšili a v 58. minutě se dočkali snížení na 1:2, kdy další nařízenou penaltu proměnil Milan Kerbr.

To však již bylo ze strany domácích vše, takže si Plzeň přispala tři body a vrátila se na čelo ligy.

Výsledky nedělních zápasů fotbalové Synot ligy

FK Mladá Boleslav - Baník Ostrava 3:0 (1:0)
Branky: 14. a 51. Baroš, 87. Čermák. Rozhodčí: M. Paták - Moláček, Caletka. ŽK: Hrubý, Mondek, Kaša (všichni Ostrava). Diváci: 4604.

1. FC Slovácko - Viktoria Plzeň 1:2 (0:2)
Branky: 58. z pen. Kerbr - 12. a 26. z pen. Kolář. Rozhodčí: Hrubeš - Blažej, Hájek. ŽK: Daníček, Koné, Chvátal - Kopic, Limberský. Diváci: 5408.

Vojtěch Man, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme