Suchý ví, že nemá jisté místo v základu. Každý nemůže hrát, rozumí kapitán rozhodnutí kouče

Měl být lídrem nově se tvořícího týmu a po dvou měsících je z něj náhradník. Místo veledůležitého kvalifikačního zápasu proti Norsku, v němž Češi v pátek zvítězili 2:1, povede Marek Suchý coby kapitán českou fotbalovou reprezentaci jen do úterního přípravného utkání s Dánskem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V letošním ročníku Ligy mistrů odehrál Marek Suchý (v bílém) za Basilej plný počet minut

V letošním ročníku Ligy mistrů odehrál Marek Suchý (v bílém) za Basilej plný počet minut | Zdroj: Reuters

Karel Jarolím dal ve Slavii Marku Suchému před jedenácti lety první šanci v české lize.

Na startu své trenérské éry u národního týmu mu svěřil kapitánskou pásku. A nechal mu ji i po návratu staršího, zkušenějšího i respektovanějšího Tomáše Sivoka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zadák Marek Suchý ve Slavii pod Karlem Jarolímem začínal svou ligovou kariéru, v reprezentaci teď pod vedením stejného kouče ztratil pozici v základní sestavě

Jenže Suchému nevyšel zápas proti mistrům světa Němcům a ani dávné pouto s Jarolímem ho v sestavě neudrželo.

„Byl jsem zklamaný, ale nevidím v tom nic dramatického. Zklamaní byli všichni kluci, kteří nenastoupili. Tvoříme nový tým a všichni nastoupit nemůžeme, je to rozhodnutí trenéra, i když páska to ještě zveličuje,“ uvědomil si Suchý, jehož Jarolím nechal velice důležitý kvalifikační zápas proti Norsku prosedět na lavičce.

Teď obránce švýcarské Basileje se zkušenostmi z duelů Ligy mistrů proti Barceloně, Realu Madrid, Chelsea nebo Arsenalu pošle Jarolím spolu s dalšími náhradníky do utkání útěchy. Do přípravného duelu s Dánskem.

„Každý zápas za reprezentaci je super,“ podotkl Suchý před střetnutím, které od 20.30 vysílá v přímém přenosu ČRo Sport. Třeba se svým výkonem zpátky přiblíží tomu, čeho se v národním týmu za šest let nedočkal: pevnému místu v základní sestavě.

Jan Suchan, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme