Švédové ani ve druhém zápase nevystřelili na branku. Prohráli s Itálií 0:1

Ve svém středu mají jednu z největších útočných hvězd šampionátu, jenže ani Zlatan Ibrahimović, ani žádný jeho kolega ze švédského výběru během dvou zápasů nevystřelil na branku. Ve svém druhém zápase Švédsko prohrálo s Itálií 0:1 gólem v závěru. Jihoevropané mají jisté osmifinále.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Italští fotbalisté oslavují první vítězství na mistrovství nad silnou Belgií

Italští fotbalisté oslavují první vítězství na mistrovství nad silnou Belgií | Zdroj: ČTK

Euro zažilo další rozhodující gól v posledních minutách. Chvíli před vypršením 90 minut našel Ital Zaza zlavou Édera, který prostřelil brankáře Isakssona a zajistil Itálii druhou výhru a jasný postup do osmifinále.

Švédi se znovu neprosadili. Zlatan Ibrahimović 20 minut před koncem zápasu s Itálií dokumentoval útočný zmar Švédska. Po Olssonově centru nedokázal z malého vápna trefit prázdnou branku. Své sebevědomí mohl chlácholit tím, že by navíc přistižen v ofsajdu.

Šlo o nejnebezpečnější švédskou situaci za celý zápas. Seveřané totiž během dvou turnajů ještě nevystřelili na branku. I předchozí bod za remízu 1:1 s Irskem získali díky vlastním gólu Clarka.

Itálie s vědomím tří bodů z prvního zápasu se soustředila na defenzivu a hlídala čisté konto svého brankáře Buffona. Jihoevropané se dostali několika náznaků šancí. Proti dvěma zakročil brankář Isaksson, 8 minut před koncem trefil Parolo hlavou břevno. Gól vstřelili v samém závěru.

Po výhře 1:0 mají Italové v tabulce skupiny E šest bodů, Švédi pouze jeden. Druhý zápas skupiny E mezi Irskem a Belgií se hraje zítra.

Mistrovství Evropy ve fotbale ve Francii:
Skupina E (hráno v Toulouse):
Itálie - Švédsko 1:0 (0:0)
Branka: 88. Éder. Rozhodčí: Kassai - Ring, Tóth - Bognar, Farkas (všichni Maď.). ŽK: De Rossi, Buffon - Olsson. Diváci: 29.600.
Sestavy:
Itálie: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Candreva, Giaccherini, De Rossi (74. Motta), Parolo, Florenzi (85. Sturaro) - Éder, Pellé (60. Zaza). Trenér: Conte.
Švédsko: Isaksson - Johansson, Lindelöf, Granqvist, Olsson - Larsson, Källström, Ekdal (79. Lewicki), Forsberg (79. Durmaz) - Ibrahimovic, Guidetti (85. Berg). Trenér: Hamrén.

Stanislav Zbyněk, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme