Švento se po konci na Euru těší do Slavie, do přípravy ho ale nepustí zranění

Večerní porážkou 0:3 s Němci skončilo pro slovenské reprezentanty mistrovství Evropy. Do Prahy tak brzy přicestuje i zatím nejzvučnější posila Slavie Dušan Švento. Do tréninku pražského týmu se ale osmifinalista Eura hned nezapojí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dušan Švento v zápase proti Španělsku

Dušan Švento v zápase proti Španělsku | Zdroj: Reuters

„Potřeboval jsem uzavřít kapitolu Kolín a Praha je Praha. Spolu se Salzburgem mi hodně přirostla k srdci. Když přes dovolenou nemám moc času, nevím, kam mám jet dřív. V Praze mám ještě bydlení, tam momentálně žije sestra. S rodinou budeme ještě bydlení řešit,“ říká posila Slavie Dušan Švento.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Dušanem Šventem po vypadnutí z Eura mluvil reportér ČRo Jan Kaliba

Na mistrovství Evropy si za Slovensko moc nezahrál. Kouč Ján Kozák 30letého leváka po prohraném úvodním duelu s Walesem podruhé do základní sestavy už nepostavil, na hřiště se dostal už jen jako střídající hráč proti Anglii. Ale i tak se může Slavia chlubit, že má v kádru osmifinalistu Eura.

Švento má ale poraněný sval a je dost unavený. „Tělo si potřebuje oddychnout, trošku zregenerovat a dát se psychicky i fyzicky dohromady. Musí přijít nějaké volno, ale uvidíme kolik,“ naznačuje Dušan Švento, že do přípravy na blížící se kvalifikaci Evropské ligy se jen tak nezapojí.

Je ale hodně zvědavý, do jaké Slavie se po sedmi letech vrací. „Mám velká očekávání, jaké věci se tam změnily. Po dost dlouhé době venku uvidím, jak to přijmu fakt, že jsem znova tam, kde jsem začínal,“ říká Slovák.

„Hodně se těším. Poslední fotbalové roky bych si chtěl užít,“ říká symbol tučných slávistických časů, který věří, že v Edenu nebude jen posilou z nostalgie.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme