Synot liga je vyrovnanější, podle hráčů to je k lepšímu

Fotbalisté Plzně a Sparty jsou podle tradice posledních let v čele nejvyšší domácí soutěže. Po osmém kole Synot ligy jsou viktoriáni o bod vpředu před druhými Pražany. Přesto, leccos se oproti minulým sezonám změnilo a minimálně v úvodu ročníku baví fanoušky velká vyrovnanost jednotlivých týmů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Bohemians 1905 slaví vítězství v pražském derby nad Slavií

Fotbalisté Bohemians 1905 slaví vítězství v pražském derby nad Slavií | Zdroj: ČTK

Nejenom 11 072 diváků ve Štruncových sadech mohlo sledovat zajímavou situaci. Pokud by totiž zápas domácí Viktorie a Baníku skončil výhrou ostravského celku, mohli se Slezané bodově vyrovnat v té době vedoucí Plzni.

Jenže hosté na západě Čech prohráli, a v tabulce jsou až desátí. To je celkem výrazný skok, který ukazuje, jak moc vyrovnaný byl zatím úvod nového ročníku. Podle kapitána pražské Slavie Martina Latky jde o vítané osvěžení.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na Bohemians i v Plzni natáčel Jaroslav Plašil

„Myslím, že to je k lepšímu. Pro diváky to je zajímavější, každý může porazit každého. My si to po skvělém úvodu komplikujeme a tu dobrou práci teďko trošku... znehodnocujeme,“ našel po chvilce váhání publikovatelný výraz kapitán slávistů Martin Latka.

Přestože se jeho týmu teď momentálně nedaří a prohrál už tři duely nejvyšší domácí soutěže v řadě, i v tom posledním na stadionu Bohemians hrál ještě o čelo tabulky. A naopak klokani, kteří nový ročník zahájili dvěma porážkami, najednou dýchají na záda celkům na prvních příčkách Synot ligy.

„Myslím, že liga je vyrovnanější. Může vyhrát poslední s prvním, i ti papírově slabší zvládají domácí zápasy. A to je jen dobře,“ těší obránce Bohemians Radka Šírla, který za léta strávená v předních evropských i domácích klubech nasbíral dostatek zkušeností pro různá porovnání.

Podle Koubka se to změní

Přesto je prý ještě brzy hodnotit, jestli se trochu srovnala výkonost těch dlouho nejúspěšnějších a řekněme průměrných či slabších celků k lepšímu. Myslí si to třeba fanoušek Stanislav, který chodí pravidelně na zápasy plzeňské Viktorie, v současnosti vedoucího celku Synot ligy.

„Myslím, že ještě není tolik odehraných zápasů, aby se dalo říct, že se to srovnalo. Teď teprve přijde chvíle, kdy se projeví rozdíl,“ hádá.

I tento názor teď celkem často zaznamenáte při návštěvách fotbalových stadionů, ze kterých Český rozhlas po internetu pravidelně vysílá přímé přenosy vybraných utkání.

„Je to matematicky i statisticky dokázané, že k tomu určitě dojde,“ je přesvědčený třeba kouč plzeňské Viktorie Miroslav Koubek.

Jaroslav Plašil, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme